L'ONZE IDEAL DE LA FIFA
Esports 11/01/2011

Una altra golejada blaugrana

En l'onze ideal de l'any només hi ha tres equips representats: el Barça, amb sis jugadors perquè és el que fa el millor futbol, l'Inter de Milà (3), perquè va guanyar el triplet de títols, i el Reial Madrid (2).

N. Arroyo / N. García
2 min

BarcelonaSi el Barça havia copat el podi dels candidats a la Pilota d'Or del 2010, era evident que en l'onze ideal escollit per la mateixa FIFA el club blaugrana havia de ser l'equip més ben representat. Els sis jugadors del Barça que eren a la llista de candidats en aquest onze ideal han acabat sent els escollits, dos per línia: Piqué i Puyol a la defensa, Xavi i Iniesta al mig del camp, i Villa i Messi a la davantera.

Així doncs, l'onze ideal de la FIFA del 2010 ha tingut més color blaugrana que mai, ja que més de la meitat dels titulars són de l'equip que entrena Pep Guardiola, una mostra més que la qualitat del futbol del conjunt del tècnic de Santpedor es reconeix arreu del món -l'onze ideal l'escullen més de 50.000 futbolistes professionals a través dels seus vots secrets-. Per contra, el rival del Barça, el Reial Madrid, només ha estat representat per dos jugadors: el porter Íker Casillas -titular amb la selecció estatal i campió del món a Sud-Àfrica- i el davanter portuguès Cristiano Ronaldo, a més del tècnic, José Mourinho, que l'any 2010 va aconseguir el triplet amb l'Inter de Milà, a Itàlia, abans de fitxar pels blancs.

Sobre l'escenari del Kongresshaus de Zuric i després de rebre el guardó, Gerard Piqué, acompanyat pels altres deu escollits, va ser l'únic blaugrana que va parlar. El central va destacar la importància de la bona relació que existeix al vestidor del Barça per poder aconseguir els títols que han guanyat. "Quan estem sobre el camp, es fa evident la bona relació que tenim", va dir.

En la seva primera edició, l'any passat, la FIFA ja va seleccionar quatre jugadors blaugranes per a l'onze ideal de l'any 2009: Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Leo Messi i Dani Alves. Així, doncs, ahir a Zuric tres blaugranes -tots menys Alves, que no era entre els candidats- van repetir premi per segon any consecutiu. A més, la designació dels jugadors culers també és un premi a La Masia, ja que dels blaugranes escollits, cinc són formats al futbol de base del club -tots a excepció de l'asturià David Villa, que va arribar al Barça el passat estiu procedent del València.

Els altres premiats

Pel que fa a la resta de guardons entregats ahir a Zuric, el davanter del Bayern de Munic Hamit Altintop va aconseguir el premi Puskas al millor gol de l'any. La FIFA va premiar la diana que el turc va marcar amb la seva selecció al Kazakhstan en la classificació per a l'Eurocopa del 2012. "Potser no va ser el més important, però sí que ha estat el gol més bonic de la meva carrera", va dir Altintop, que va rebre el guardó de mans del porter al qual li va marcar aquesta diana, Andrei Sidelnikov.

Com a millor entrenadora del 2010, un premi que es donava per primer cop, la FIFA va coronar l'alemanya Silvia Neid, actual directora tècnica de la selecció del seu país. Neid va imposar-se amb un 24,06% dels vots a la seva compatriota Maren Meinert (18,26%), també seleccionadora alemanya sub-20.

stats