Barça

Alexia regna sobre el Reial Madrid i signa el pas a la final (1-0)

El Barça domina clarament el clàssic de la semifinal de la Supercopa, però no pot fer el gol de la victòria fins al minut 91

3 min
Alexia celebrant el seu gol contra el Madrid

Alexia Putellas torna a assenyalar el camí per al Barça. La capitana blaugrana ha trencat l'empat que ha imperat al marcador durant tot el matx contra el Reial Madrid per segellar el pas a la final de la Supercopa d'Espanya en el temps afegit. Primer objectiu assolit pel Barça. Després d'una temporada excepcional com la de l'any passat, les blaugranes volien elevar a la màxima potència la gesta i es volien treure l'espina de la Supercopa. Aleshores, contra l'Atlètic de Madrid, l'equip dirigit en aquell moment per Lluís Cortés no va poder endur-se la semifinal i va caure en la tanda de penals amb polèmica arbitral inclosa. L'escenari, aquest cop, ha sigut ben diferent, però gens senzill. Amb una victòria patida i treballada, les culers han reservat plaça per a la finalíssima que es disputa aquest diumenge a les 12 h a la Ciutat del Futbol, a Las Rozas.

El Barça no s'ha sentit còmode durant els primers compassos del matx. Les blaugranes han tingut el control de l'esfèrica, però les ocasions no han acabat de suposar perill per a la defensa blanca. Un cop rere un altre, sobretot des de les botes de Fridolina Rolfö, l'equip dirigit per Jonatan Giráldez s'ha apropat a la porteria defensada estoicament per Misa Rodríguez, però no ha aconseguit col·locar la bola entre els tres pals. En la primera part, la sueca i Lieke Martens han protagonitzat les aproximacions més letals per les catalanes, però o Misa o el pal han evitat que l'empat es desfés en el marcador. La portera blanca ha sigut l'estrella d'un primer temps en què les culers han vist amb frustració com la canària era un mur impossible de superar.

Fridolina Rolfö durant el matx contra el Reial Madrid.

En el segon temps demanava reacció. Amb l'empat a zero brillant en el marcador, el conjunt català necessitava un extra per no reviure una desfeta dolorosa com la de la campanya passada. La intensitat culer ha estabornit les madridistes fins al minut seixanta, quan han despertat. Primer Athenea, qui ha enviat la pilota per sobre del travesser, i després Zornoza han superat la defensa culer sense problemes per la desesperació de les de Jonatan Giráldez. Alexia ha agafat el pes de l'equip des del mig del camp per crear una solució que no ha sigut gens fàcil de trobar.

Els errors dins de l'àrea es paguen molt cars. En poc menys de cinc minuts, les blaugranes han tingut fins a quatre ocasions dins de l'àrea petita blanca. Cap d'elles ha vist porteria. Les madridistes, aprofitant un escenari que mai haurien imaginat en un matx contra el Barça, han serrat les dents i, amb Misa com a líder indiscutible de l'equip, han arribat al noranta amb l'empat al marcador. En el tram final, les blanques s'han fet gegants just quan les culers afrontaven el seu pitjor moment sobre el verd durant la semifinal. Les sensacions eren dolentes, de desaparició per part de les catalanes, fins que ha aparegut Alexia. La capitana, la millor jugadora d'Europa, l'estrella de l'equip, ha tornat a ser la dona dels moments importants. La de Mollet del Vallès ha tornat a fer el gol decisiu quan el Barça es trobava contra les cordes i ha fet d'or una pilota més. Aquest diumenge, el primer títol de la temporada està esperant el Barça.

stats