Alexia Putellas diu adeu a l'Eurocopa i estarà diversos mesos de baixa

La selecció espanyola confirma que la capitana blaugrana s'ha trencat el lligament encreuat del genoll esquerre

2 min
Alexia Putellas amb la selecció espanyola

BarcelonaSegons han comunicat la selecció espanyola i el Barça, Alexia Putellas s'ha trencat el lligament encreuat del genoll esquerre i es perdrà l'Eurocopa. La migcampista blaugrana estarà diversos mesos de baixa i, per aquest tipus de lesió, el termini es podria estendre fins a un mínim de mig any. D'aquesta manera es confirmen els pitjors presagis després que el combinat estatal hagi donat a conèixer aquest dimarts al matí que la futbolista s'havia lesionat en l'entrenament.

Alexia Putellas anant a l'hospital King Edward VII's de Londres

El primer diagnòstic confirmat per la selecció espanyola passava per "una entorsi –un esquinç de grau I– al genoll esquerre", però la lesió és, finalment, molt més greu. "Les proves realitzades a l'hospital King Edward VII's de Londres han confirmat que la capitana de la selecció espanyola femenina té un trencament del lligament creuat anterior del genoll esquerre", explica el comunicat que ha compartit l'equip nacional espanyol aquest vespre. Putellas no podrà participar a l'Eurocopa, que arrenca aquest dimecres a Anglaterra. El debut d'Espanya serà divendres, contra Finlàndia.

Es compliquen les coses per al combinat de Jorge Vilda, que partia com un dels favorits en la competició però que ara veu com s'ha quedat sense la guanyadora de l'última Pilota d'Or i una de les líders del combinat estatal als seus 28 anys. Una baixa que se suma a la de la davantera del Vila-real i objectiu del Barça Salma Paralluelo, que va haver d'abandonar la concentració la setmana passada. Jenni Hermoso (màxima golejadora històrica de la selecció espanyola, amb 45 dianes) també va caure just abans de la primera convocatòria per a la competició.

Sense Alexia, Espanya es queda sense un dels seus pilars, mentre que el Barça també perdrà durant gairebé tota la primera meitat de la temporada la seva jugadora referent. Per substituir-la a l'Eurocopa, l'escollida de Vilda serà Amaiur Sarriegi, davantera de 21 anys de la Reial Societat. L'absència de Sarriegi en la llista inicial per a la competició europea ja va sorprendre, perquè la jove atacant basca, a banda d'acabar la Primera Iberdrola en segona posició amb el conjunt de Sant Sebastià, va ser la segona jugadora de nacionalitat espanyola que més gols va marcar en la competició. De fet, el seleccionador espanyol –renovat fa poc fins al 2024– no havia convocat a cap jugadora de l'equip dirigit per Natalia Arroyo malgrat la bona temporada del conjunt basc. Amb tot, Sarriegi és un perfil diferent del de Putellas, que difícilment tindrà una substituta de garanties tant amb Espanya com al Barça.

stats