FUTBOL
Esports 20/01/2021

El Madrid, eliminat de la Copa per un Alcoià amb 10 jugadors (2-1)

Zidane juga amb foc i es crema: només dos titulars en un duel a partit únic

Martí Molina
3 min
Isco, al partit a Alcoi.

BarcelonaEl Reial Madrid va quedar eliminat de la Copa del Rei als setzens de final a mans d’un Alcoià que va acabar jugant amb deu jugadors. L’equip blanc, que semblava tenir el partit encarat, va veure com els alacantins, que juguen a la Segona B, forçaven la pròrroga a falta de deu minuts amb una diana de Jose Solbes. I, quan tenien inferioritat numèrica, Juanan va deixar retratada la defensa blanca amb una rematada al primer pal a falta de cinc minuts per acabar el temps suplementari. L’Alcoià serà al bombo dels vuitens de final.

El resultat agafava tothom per sorpresa, començant pel tècnic madridista, Zinedine Zidane, que havia fet una alineació de circumstàncies en l’estrena del Reial Madrid a la Copa. Tot i ser a partit únic, només el brasiler Casemiro i el gallec Lucas Vázquez van jugar com a titulars, en una alineació en què el porter era l’ucraïnès Andriy Lunin i en què tornaven a tenir minuts alguns dels descartats, com Odriozola i Militao, mentre que també destacava la presència del jove central del planter Víctor Chust. Només a la segona part, van sortir alguns dels pesos pesants com Benzema i Kroos.

Però, tot i no sortir al camp amb l’equip habitual, el Reial Madrid va dominar clarament, sobretot al segon temps, que encarava amb avantatge gràcies a la diana de Militao al minut 45. Els blancs tenien la pilota i s’acostaven amb perill a la porteria de José Juan, tot i que sense rematar les jugades. Però, coses del futbol, l’Alcoià va arribar al tram final amb opcions i va aprofitar un córner molt mal defensat pel Madrid per igualar i dur el partit a la pròrroga. Ramón López va centrar al segon pal, ningú va refusar i Solbes, que estava tot sol al segon pal, va posar la punta de la bota per empatar.

Expulsió i gol a la pròrroga

Si el Madrid havia sigut superior a la segona part, els blancs van posar setge a la porteria de José Juan a la pròrroga. Però aquest es va convertir en l’heroi d’un equip que mai va perdre la fe i que donava per bo arribar a la tanda de penals. I més després de veure com Ramón López, l’assistent en el gol de l’empat, havia de marxar als vestidors després de veure la segona groga. Era el minut 109 i a l’Alcoià li quedaven poc més de deu minuts per resistir. Però els va arribar una cosa encara millor.

Amb el Madrid bolcat a l’atac per no jugar-se la classificació des dels onze metres, l’Alcoià va poder sortir al contraatac i va sentenciar l’eliminatòria. Ali Diakite va rebre al vèrtex de l’àrea, va poder arribar fins a la línia de fons i va fer una centrada que Juanan, al primer pal, va rematar davant de la mitja sortida del porter Lunin. Quedaven cinc minuts -que van ser set, per l’afegit-, però el Madrid, erràtic i dispers, no va tenir punteria.

El cop és molt dur per al Madrid, que la setmana passada va perdre la Supercopa d'Espanya contra l'Athletic Club a les semifinals. Ara, els blancs es queden sense la Copa, un trofeu que Zidane mai ha aconseguit com a tècnic madridista i que l'equip no guanya des del 2014, quan el va aixecar contra el Barça de Gerardo Martino.

stats