Esports 23/09/2011

Afellay es trenca el lligament encreuat anterior del genoll

Pep Guardiola es va quedar ahir sense Afellay, que va patir un trencament del lligament encreuat anterior del genoll esquerre, haurà de ser operat i serà baixa durant un període aproximat de sis mesos.

à.g.
1 min

Barcelona.Aquesta no és la temporada d'Ibrahim Afellay. El futbolista holandès del Barça va patir un trencament del bíceps femoral de la cama esquerra en un partit de pretemporada contra el Manchester United i, quan ja s'havia recuperat i començava a entrar en els plans de Pep Guardiola, ha tornat a caure.

L'extrem es va trencar el lligament encreuat anterior del genoll esquerre, una lesió que l'obligarà a passar per la sala d'operacions. El Barça informarà avui dels detalls de l'operació, però Afellay es perdrà els propers sis mesos de temporada.

L'equip es va exercitar ahir a la tarda a la Ciutat Esportiva amb l'objectiu de recuperar forces després del partit de Mestalla. Tot i que encara no té l'alta mèdica, Gerard Piqué es va entrenar amb normalitat.

El treball es va centrar en feines de recuperació, pràctica habitual en els entrenaments després de dia de partit. La sessió es va fer a porta tancada.

Guardiola medita el sistema

El Barça tornarà a exercitar-se aquesta tarda (19 hores) per preparar el partit de demà contra l'Atlètic de Madrid, un equip que arribarà al Camp Nou amb molta moral pels últims resultats.

Pep Guardiola, que aquest vespre parlarà en roda de premsa, haurà de decidir si manté el 3-4-3 que, per moments, va utilitzar a Mestalla o torna a usar el més habitual 4-3-3.

Xavi Hernández opina que "el 3-4-3 és un sistema molt bo per a nosaltres perquè aconseguim poblar molt el centre del camp, però té riscos al darrere".

stats