Futbol
Esports 31/10/2022

El PP arremet ara contra Colau i demana "pantalles gegants per seguir els partits d'Espanya al Mundial"

Era una petició de Ciutadans a què l'alcaldessa no vol correspondre perquè el Mundial es disputa "en una dictadura"

2 min
D'esquerra a dreta, Morata, Pedri, Alba i Olmo

BarcelonaEn el ple de divendres a l'Ajuntament de Barcelona, Ada Colau va rebutjar una proposta del grup de Ciutadans relacionada amb la participació de la selecció espanyola en el Mundial de futbol que es disputarà entre el 20 de novembre i el 18 de desembre a Qatar. El grup municipal del partit taronja reclamava a la màxima representant de Barcelona en Comú la cessió d'un espai públic per projectar els partits d'Espanya durant el transcurs de la competició, però l'alcaldessa no en vol ni sentir a parlar: "Hi ha un límit; és una dictadura i no s'hi hauria de produir un Mundial".

Colau va argumentar la seva postura afegint que el règim qatarià "viola els drets humans" i es va alinear amb la postura d'Amnistia Internacional, que ha catalogat la cita a Qatar com el "Mundial de la vergonya". L'alcaldessa també va defensar sumar-se a ciutats com París o Marsella a l'hora de "rebutjar" aquesta competició, on hi haurà 32 països representats per les seves respectives seleccions de futbol.

La qüestió no s'ha quedat aquí, perquè aquest dilluns el grup municipal del PP ha emès un comunicat en què demana a Colau que "reconsideri la seva posició i instal·li pantalles gegants a Barcelona per seguir el Mundial". Els populars consideren que indrets com plaça Catalunya, Arc del Triomf o l'avinguda Maria Cristina serien bones ubicacions per seguir els partits del combinat estatal. El president del grup municipal blau, Josep Bou, manifesta que "Colau no pot negar el dret dels barcelonins a seguir els partits de la selecció espanyola al Mundial".

La petició de Colau a la RFEF

Colau, divendres, també va reclamar a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que es "desmarqui" de la participació d'aquest mundial, després de recordar les condicions laborals denunciades per un reportatge del diari The Guardian en què xifraven en més de 6.500 els treballadors que han perdut la vida en la construcció de les infraestructures per acollir la cita. Un dels altres motius que va exposar la líder municipal de Barcelona en Comú és la violació dels drets de les dones o dels membres del col·lectiu LGTBI que perpetra el règim qatarià.

L'alcaldessa, que va admetre que es mostraria "a favor" de cedir recursos públics per seguir partits decisius si la cita mundialista no fos a Qatar, té el suport del seu soci de govern, el PSC. De fet, el primer tinent d'alcaldia, Jaume Collboni, s'ha referit mitjançant les xarxes socials a les paraules del president de la FIFA, Gianni Infantino, que va defensar que celebrar el Mundial en aquest país ajudarà a "desfer-se de prejudicis". "El que el president de la FIFA anomena prejudicis és la vulneració dels drets humans, la persecució al col·lectiu LGTBI i la discriminació cap a la dona. El Mundial no pot ser una excusa per blanquejar la dictadura", va piular Collboni a Twitter.

stats