01/06/2013

Zidane, el nou cap de turc

2 min

Ahir a la nit es va acabar el termini per presentar les candidatures a la presidència del Reial Madrid i ja podem confirmar el que tots sabíem. Que Florentino Pérez seguirà sent el president blanc els pròxims quatre anys. I altre cop sense eleccions. I poca broma. Al Madrid no se celebren des del 2006, i van acabar com el rosari de l'aurora. Aquelles famoses que va guanyar Ramon Calderón amb el vot per correu denunciat i amb vots falsificats per tot arreu. I el pitjor que no hi hagi més candidats és que no hi ha campanya. Sempre és bo que hi hagi una campanya electoral amb diferents debats sobre el futur del club en els àmbits esportiu, social i econòmic. Però a Chamartín, altre cop, res de tot això passarà. Florentino Pérez començarà un nou mandat, i ja suma 11 anys dels últims 13 com a president.

I tot i que el balanç esportiu no ha sigut gaire positiu, segueix sense tenir oposició. A les urnes pot arribar a ser obvi, perquè els estatuts limiten molt que algú normal, que no sigui un ser superior en patrimoni, s'hi pugui presentar. Als mitjans de comunicació perquè tot i que el Grupo Prisa li fa alguna crítica lleu, tots van amb molta cautela. I al carrer perquè Florentino sempre s'ha assegurat que algú pagui els plats trencats abans que ell. I ara, després del desgast de Mourinho, calia un canvi d'aires, d'estil i de formes. I l'escollit ha estat Zinedine Zidane.

El francès serà la cara amable del nou projecte de Florentino Pérez. Però no ens enganyem, els fitxatges els torna a fer el president. Carlo Ancelotti, Gareth Bale, Cavani... Tots són noms que gestiona directament Florentino i el seu home de confiança al club, el director general, José Ángel Sánchez. Per tant, Zinedine Zidane s'encarregarà de fer de portaveu quan les coses vagin malament i de donar la cara quan calgui.

Dilluns Florentino Pérez començarà una nova etapa al capdavant del Reial Madrid. Nova però amb el regust de sempre. O pitjor. Abans fitxava el que volia i els millors cromos del mercat, i més si era per guanyar unes eleccions. Ara ni això. Neymar ha acabat al Barça. I ell s'haurà de conformar amb Bale. I amb Ancelotti. I el projecte? Guanyar la décima . I ja sabem que la vol a qualsevol preu. Però afortunadament en el món del futbol els títols no es guanyen amb diners. I si no funciona, ja té Zidane per carregar-li les culpes...

stats