Ciclisme
Esports 30/08/2013

Zdenek Stybar s'avança al pilot i guanya la setena etapa de la Vuelta

El ciclista txec, excampió mundial de ciclocròs, ha superat per un tubular el campió del món en ruta Philippe Gilbert, amb qui s'ha escapat en els últims quilòmetres

Albert Rabadan
2 min

BarcelonaL'última etapa plana de la primera setmana de la Vuelta a Espanya, que ha guanyat el txec Zdenek Stybar (Omega Pharma-Quick Step), semblava reservada per a una arribada a l'esprint, però s'ha resolt en un duel entre l'excampió mundial de ciclocròs i Philippe Gilbert (BMC).

L'etapa ha tingut aquest divendres una escapada de tres ciclistes -Christian Knees (Sky), Javier Aramendia (Caja Rural-RGA) i Marco Pinotti (BMC)- que mai no han tingut opcions d'arribar destacats a meta. Era el peatge que s'havia de pagar després de l'ensurt que gairebé causa Tony Martin en solitari. Tanmateix, la sorpresa ha arribat en els últims quilòmetres.

En els últims deu quilòmetres, criticats per la seva perillositat per part dels grans favorits a la general, ha atacat per segon cop en aquesta Vuelta el campió del món en ruta, Gilbert, que encara no ha aconseguit cap victòria aquesta temporada. El belga ha marxat amb Stybar, que l'ha sorprès amb un atac que ha avançat l'esprint entre els dos i l'ha permès superar-lo per un sol tubular, quan Gilbert ja remuntava.

L'irlandès Dan Martin (Garmin-Sharp) ha patit una dura caiguda en el tram final de l'etapa i ha donat l'única notícia entre els aspirants a la victòria final, que han estat atents al capdavant del pilot per evitar ensurts però no han tingut diferències entre ells.

Vuelta a Espanya, setena etapa (Almendralejo – Mairena del Aljarafe, 206 km):

1r Zdenek Stybar (Omega Pharma) 4h 51' 27”

2n Philippe Gilbert (BMC) m.t.

3r Robert Wagner (Belkin) a 1”

4t Adrien Petit (Cofidis) a 1”

5è Juan Antonio Flecha (Vacansoleil) a 1”

Classificació general provisional:


1r Vincenzo Nibali (Astana) 27h 29' 35"



2n Chris Horner (RadioShack) a 3"



3r Nicholas Roche (Saxo-Tinkoff) a 8"

4

t Haimar Zubeldia (RadioShack) a 16"



5è Alejandro Valverde (Movistar) a 21"
...) 


16è Joaquim Rodríguez (Katiuixa) a 53"

stats