BÀSQUET
Esports 07/01/2012

Xuso, una joia de 183 centímetres

àlex Gozalbo
2 min
Josep Pérez (Barça Regal) durant la semifinal del Torneig Júnior Ciutat de l'Hospitalet contra el Fiatc Joventut.

L'HOSPITALET DE LLOBREGATJosep Pérez és un jugador petit. Tant, que quan va aparèixer a les fotografies del Barça Regal celebrant el títol de la Supercopa Endesa alguns mitjans de comunicació el van confondre amb un aficionat. La seva poca alçada (183 centímetres), en canvi, contrasta amb el seu talent. El jugador, que ahir no va poder revalidar el títol de campió del Torneig Júnior Ciutat de l'Hospitalet en perdre el conjunt blaugrana contra el Lietuvos Rytas (68-72) a la gran final, és una de les gran promeses del bàsquet europeu.

"Josep Pérez és un jugador especial. Tan sols algú així pot anotar 17 punts en un únic quart contra el Fiatc Joventut a les semifinals del torneig o sumar 31 punts contra el KK Spars després d'haver dormit tan sols quatre hores", explica Marc Calderon, el seu entrenador a l'equip júnior del Barça. Xuso, com és conegut pels seus companys, va entrar dimecres a la convocatòria del primer equip a Madrid i dijous al matí ja estava competint a l'Hospitalet.

Aquest ball d'equips és habitual per a un jugador al qual Xavi Pascual va fer debutar en Eurolliga quan tan sols tenia 17 anys. "Quan vagi pujant categories i comparteixi equip amb jugadors millors, el seu nivell encara augmentarà. És dels millors jugadors que he entrenat", assegura Calderon, un tècnic de formació que ha treballat amb gent com Ricky Rubio. Pérez, que va intentar vuit triples per partit, ha tingut una mitjana de 17,3 punts al Torneig Júnior Ciutat de l'Hospitalet, un campionat que continua generant molt d'interès a la NBA. Maurizio Gherardini, vicepresident dels Toronto Raptors, o Ivica Dukan, scout dels Chicago Bulls, per exemple, van seguir el torneig en directe.

Albert Homs (Fiatc Joventut), Augustinas Jankaitis, Jokubas Gintvainis i Edvinas Seskus (Lietuvos Rytas), Alexandr Zhigulin (Barça Regal), Djoko Salic (KK Spars) Kristaps Porzingis (Cajasol) i Guillermo Hernangómez (Reial Madrid) són alguns dels noms que deixa un espectacular torneig en què la Penya va acabar aconseguint la tercera posició.

stats