EL RÈCORD
Esports 26/01/2012

Xavi fa 32 anys i empata amb Joan Segarra amb 31 clàssics

Albert Solé
2 min
Xavi fa 32 anys  i empata amb Joan Segarra  amb 31 clàssics

BARCELONA.Que un dels partits més importants que pot jugar un futbolista en una temporada coincideixi amb el seu aniversari ja és un regal per si sol, i si a sobre es converteix en el blaugrana que ha jugat més clàssics de la història del club, el regal és doble. Xavi Hernández, que ahir va fer 32 anys, va igualar els 31 clàssics que va jugar Joan Segarra, el mític capità del Barça de les 5 Copes de la dècada dels 50 i dels 60.

El migcampista de Terrassa, que ja fa 14 temporades que és al primer equip del Barça i que té el rècord de partits disputats -que va prendre a Migueli-, encara jugarà molts més partits contra el Madrid i deixarà el nou rècord en unes xifres extraordinàries. Curiosament, dimecres al Santiago Bernabéu, Xavi ja va igualar els 30 partits contra el Reial Madrid que havia jugat Migueli. El rècord absolut de clàssics disputats el té un jugador blanc, l'excapità Manolo Sanchís -en 18 temporades-, que en va jugar 43 en tota la seva carrera, i potser serà més difícil que Xavi aconsegueixi atrapar-lo. Pel que fa a jugadors en actiu, el blaugrana és el que ha jugat més partits de la màxima rivalitat. Per darrere hi ha Puyol i Casillas, amb 29.

Els 31 clàssics de Xavi Hernández es reparteixen de la següent manera: 23 de Lliga, 3 de Lliga de Campions, 3 de Copa del Rei i 2 de Supercopa d'Espanya.

El partit d'ahir, però, no va ser el millor de Xavi Hernández, ni el seu millor clàssic, ni de bon tros. La gran pressió del Madrid sobretot en la primera part no va permetre que brillés tant el seu joc de toc, ja que el Barça va jugar molt més directe amb pilotes llargues. En la represa, amb 0-2 al marcador, el Barça va poder tocar una mica més la pilota al mig del camp, i aquí és on Xavi va aparèixer una mica més el dia del seu 32è aniversari.

stats