PRIMERA DIVISIÓ
Esports 01/04/2012

Xavi i Puyol ja pensen en el Milan

Xavi i Puyol van ser suplents ahir per arribar frescos al partit decisiu contra el Milan de dimarts. Cesc Fàbregas va quedar fora de la convocatòria per decisió tècnica segons el club.

A. Solé
2 min
Josep Guardiola durant el partit d'ahir. El tècnic de Santpedor va donar descans a Puyol, Cesc i Xavi.

BARCELONATot i que Pep Guardiola no reconeix mai que fa rotacions ni que reserva jugadors en un partit pensant en el següent -divendres ho va tornar a recordar dient que ell només dóna descans a futbolistes un cop ja ha guanyat la Lliga, mai abans-, ahir dos jugadors que seran titulars contra el Milan segur, Xavi i Puyol, van seure a la banqueta contra l'Athletic Club -el de Terrassa va jugar només l'últim quart d'hora-. Un tercer jugador important tampoc no va jugar ahir perquè directament va quedar fora de la convocatòria, Cesc Fàbregas.

Carles Puyol feia alguns partits seguits que era titular i el cos del capità ja no aguanta tants minuts consecutius. Com que Piqué va recuperant el seu millor nivell i Mascherano no l'ha baixat, i Adriano ja s'ha recuperat per substituir Abidal al lateral esquerre, Puyol podia descansar sense que fos un luxe. Thiago Alcántara va fer de Xavi Hernández al mig del camp. El fill de Mazinho cada dia s'està guanyant el dret i els galons per poder substituir el terrassenc sense que es noti.

Un cas diferent és el de Cesc Fàbregas. Oficialment el Barça no l'ha donat de baixa i va quedar fora de l'equip per decisió tècnica, però segons el diari Sport , dijous, durant l'entrenament fet a Milà després del 0-0 a San Siro, el d'Arenys va patir una punxada a l'esquena que explicaria la seva absència ahir. En tot cas, Cesc es va passar els 90 minuts del partit d'anada al camp del Milan a la banqueta per decisió de Pep Guardiola.

El tècnic del Barça sabia que el partit contra l'Athletic Club seria d'una exigència física molt alta i els jugadors que fossin titulars farien una despesa física molt més alta que en qualsevol altre partit de Lliga, i Xavi i Puyol són els futbolistes que més ha de cuidar Guardiola si els vol tenir al 100% per als partits determinants de la temporada, com el que es jugarà dimarts al Camp Nou.

No totes les retencions són iguals

Lògicament, després de jugar dijous passat al camp del Schalke 04, Marcelo Bielsa també va donar descans a molts jugadors del seu onze titular tipus -Llorente, Amorebieta, Muniain i Ander Herrera-. Però les rotacions de l'Athletic Club es noten molt més que les del Barça, que si no juga Xavi juga Thiago, i si no juga Puyol ho fa Mascherano. Ni punt de comparació.

stats