BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 08/10/2011

Xavi Pascual, la carta guanyadora del Barça Regal

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual i Pau Gasol durant un entrenament del Barça Regal al Palau Blaugrana

BarcelonaEl primer encàrrec que va rebre Joan Creus quan va accedir a la secretaria tècnica del Barça Regal va ser buscar entrenador per a la temporada següent. El club acabava d'acomiadar Dusko Ivanovic i el tècnic ajudant, Xavi Pascual, s'encarregaria d'acabar la campanya. Creus es va reunir amb diferents candidats a ocupar la banqueta del Palau Blaugrana, però va sorprendre tothom quan va presentar les seves conclusions i va recomanar continuar amb el tècnic de Gavà.

"La idea era que a partir de la temporada següent vingués un altre entrenador. En aquell moment és quan jo vaig entrar en escena", recorda Joan Creus, que ara està molt satisfet de la decisió que va prendre fa més de tres anys: "Veiem el bàsquet de la mateixa manera, i això hi ajuda. Ell ha aportat molt en aquests anys en què ha estat l'entrenador. És un referent a la banqueta. No pel fet de guanyar, que també, sinó per com fa les coses. Tàcticament és dels que van per davant a Europa, i marca tendència".

Des que Xavi Pascual és l'entrenador del Barça Regal, l'equip ha guanyat 8 dels 15 títols en joc: una Eurolliga, dues Lliges, dues Copes del Rei i tres Supercopes. A més, ho ha fet amb un joc que ha creat tendència a Europa. De fet, durant la setmana del 5 a l'11 de desembre un grup d'entrenadors, socis de l'AEEB i l'ACEB, assistiran als entrenaments de l'equip blaugrana.

"Serà una Lliga atractiva"

El Barça Regal és el favorit per guanyar la Lliga Endesa, que comença avui (18 h, Teledeporte) amb la disputa d'un partit entre el Caja Laboral i el Cajasol. "Crec que són molts els equips que s'han reforçat bé per a aquesta edició i serà una Lliga molt atractiva per a tots", adverteix Xavi Pascual.

El tècnic, que fa dos anys es va convertir en l'entrenador més jove que guanyava la Lliga ACB i l'any passat va aconseguir el mateix a l'Eurolliga, debutarà demà a la pista de l'UCAM Múrcia. Serà la quarta temporada consecutiva que el de Gavà començarà a la banqueta, un registre que dels entrenadors que hi ha aquest any a la Lliga Endesa tan sols supera Jaume Ponsarnau.

Pascual, que va començar la seva etapa com a entrenador fa 20 anys en les categories inferiors del CB Gavà, va passar per les banquetes del Cornellà, el Santfeliuenc, l'Olesa i l'Aracena, que van ser els seus equips abans d'arribar a Can Barça, on va començar entrenat l'equip filial. Després de dues temporades i mitja com a entrenador ajudant de Dusko Ivanovic, a Xavi Pascual li va arribar l'oportunitat de la seva vida. I no la va desaprofitar.

"Crec que el Lagun Aro pot ser l'equip revelació de la Lliga ", adverteix Xavi Pascual, l'exitosa trajectòria del qual molts comparen amb la de Pep Guardiola. Els dos entrenadors van arribar al càrrec l'any 2008 i els dos han aconseguit contribuir a augmentar els títols que el Barça exhibeix al seu museu.

stats