BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 17/05/2011

Xavi Pascual escull eines per afrontar el 'play-off' més dur

àlex Gozalbo
2 min
Roger Grimau i Jorge Garbajosa van viatjar ahir a Madrid per assistir a la gala de presentació del play-off.

Des que el 15 de juny de l'any passat Fernando San Emeterio va aconseguir amb un 2+1 a la pròrroga certificar l'eliminació del Regal Barça (0-3) al Fernando Buesa Arena, l'equip blaugrana té el títol de l'ACB entre cella i cella. Sobretot el seu entrenador, Xavi Pascual. Per aconseguir-lo, haurà de superar tres eliminatòries: la primera, contra l'Unicaja.

L'eliminatòria, que comença dijous (20.30 hores, Teledeporte) al Palau Blaugrana, és molt perillosa, ja que la posició de l'Unicaja en la classificació, vuitè lloc, és fictícia. L'equip que entrena Chus Mateo ha guanyat 8 dels últims 11 partits disputats, l'últim dels quals va ser contra el Regal Barça. El conjunt que dirigeix Xavi Pascual, en canvi, ha perdut 3 dels últims 7 partits que ha jugat en la Lliga ACB.

"És la típica temporada en què un equip gran s'acaba posicionant a última hora en la vuitena plaça. Per al primer classificat aquesta primera ronda hauria de ser, en principi, una mica més fàcil, però no serà el cas. L'Unicaja és molt fort, amb talent, lluita molt i serà una eliminatòria molt dura", assegura Roger Grimau.

El tècnic, Xavi Pascual, afirma: "L'Unicaja ha tingut una temporada molt irregular i per això és el vuitè classificat, però si mirem la seva plantilla és un equip que pot optar al títol. Hem estat primers i ens ha tocat aquest rival".

L'entrenador no sap si podrà comptar per al partit de dijous amb Ricky Rubio, que té una tenosinovitis dels músculs peroneals, una lesió molt dolorosa que l'obligarà a seguir tractament. El segon partit de la sèrie, que es jugarà a Màlaga, està previst per dissabte.

Un descart abans de demà

Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, haurà de decidir abans de demà a les 20 hores amb quins 12 jugadors afronta el play-off per guanyar el títol. Actualment el conjunt blaugrana té 13 jugadors i, per tant, n'haurà de descartar un. Tal com s'especifica en l'article 7.4 del primer capítol de les normes de competició de l'ACB, "durant el play-off no es podran tramitar inscripcions de jugadors".

El tècnic del Regal Barça va aprofitar diumenge la lesió de Joe Ingles, que s'està recuperant d'un esquinç al lligament extern del turmell esquerre, per inscriure Gianluca Basile contra l'Unicaja. Amb l'australià recuperat, l'italià, que va jugar cinc minuts i va errar un triple, té tots els números per ser descarta.

stats