BÀSQUET: MILLOR ENTRENADOR DE L'ACB
Esports 15/05/2011

Xavi Pascual, un pas per davant dels seus rivals

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça.

Barcelona.Xavi Pascual va ser designat ahir com el millor entrenador de la temporada regular de l'ACB. El tècnic del Regal Barça rebrà el guardó dilluns a Madrid, on es realitzarà la gala de presentació del play-off . El conjunt català tanca aquest vespre (19 hores, Teledeporte) la fase regular al Palau Blaugrana, on rebrà l'Unicaja.

Xavi Pascual ha rebut molts elogis per la distinció. Joan Creus, secretari tècnic del Regal Barça, reconeix a l'ARA: "La relació que tinc amb ell és molt bona i estem en contacte permanent. Veiem el bàsquet de la mateixa manera, i això ajuda. Ell ha aportat molt en aquests més de tres anys que fa que és l'entrenador. És un referent com a entrenador. No pel fet de guanyar, sinó per com fa les coses. A nivell tàctic és dels que va per davant a Europa i marca tendència".

Durant la gala de dilluns, que servirà per presentar el play-off , també es lliuraran els guardons al cinc ideal de l'ACB, que està format per Marcelinho Huertas, Jaycee Carroll, Fernando San Emeterio, Nik Caner-Medley i Ante Tomic. El premi al jugador revelació ha estat per a Gustavo Ayón.

Per al partit d'aquest vespre contra el conjunt que entrena Chus Mateo, Xavi Pascual no podrà comptar amb Joe Ingles. Gianluca Basile, que ja té l'alta mèdica, ocuparà el seu lloc.

L'Unicaja es posarà, per jugar contra el Regal Barça, una samarreta especial per commemorar el seu partit número 1.000 a l'ACB.

Tres rivals i una previsió

El Regal Barça coneixerà aquesta nit el seu rival als quarts de final del play-off pel títol. Fuenlabrada, Unicaja i Blancos de Rueda Valladolid són els tres equips que aspiren a ocupar la vuitena posició i, per tant, a enfrontar-se al conjunt blaugrana en primera ronda.

El conjunt català, que la passada temporada es va quedar sense aixecar el títol en caure a la final (0-3) contra el Caja Laboral, és el principal favorit per obtenir el campionat.

stats