La XVIII Volta Cicloturista Internacional a Menorca dedica l'edició al paper de la dona

La prova tindrà un recorregut de 200 quilòmetres i es durà a terme pels municipis de Maó, Alaior, Ferreries, es Migjorn, es Castell i es Mercadal del 19 al 21 d'aquest mes

Les millors representants del ciclisme femení de l'àmbit estatal es concentraran del 19 al 21 d'aquest mes a Menorca, amb motiu de la XVIII edició de la Volta Cicloturista Internacional, prova puntuable per a la 16a Challenge Cicloturista de les Illes Balears. L'edició d'enguany és un homenatge al paper de la dona sobre les dues rodes. Entre les convidades hi destaca la mallorquina Mavi García, la tres vegades olímpica Dori Ruano, les periodistes Laura Meseguer i Ainara Hernando, i una de les poques a guanyar una etapa del Giro d'Itàlia, Marta Vilajosana. D'altra banda, l'exemple de superació el posarà l'escultora i esportista Mar Hernández Plana, que s'ha servit de la bicicleta com a recurs per enfrontar dos càncers de mama.

La XVIII edició tindrà un recorregut de 200 quilòmetres i es durà a terme pels municipis de Maó, Alaior, Ferreries, es Migjorn, es Castell i es Mercadal. La novetat que presenta l'organització és que es farà el nomenament dels millors escaladors en parelles mixtes amb la mitjana de temps que facin a les pujades a l'Enclusa i al Toro. Un total de 400 corredors s'han inscrit a la Volta Cicloturista Internacional a Menorca, 130 dels quals procedents del Regne Unit.

Divendres 19, a les 19.30 h al Recinte Firal de Maó, s'efectuarà l'acte de benvinguda i la presentació de les ciclistes convidades. Aquell mateix dia però a les 15.45 h arrencarà l'excursió cicloturista amb sortida de Maó i arribada al far de Favàritx. Dissabte 20 tindrà lloc el col·loqui sobre ciclisme i cicloturisme, i diumenge 21 el dinar de comiat i l'entrega de trofeus. A més, les dues etapes de la XVIII edició es desenvoluparan dissabte 20 amb la Maó-l'Enclusa-Maó, de 103 quilòmetres, i diumenge 21 la Maó-el Toro-Maó, de 59 quilòmetres.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF