Esports 15/02/2011

Quan Wenger invitava en Pep

Quan Guardiola va arribar a la banqueta del Barça, l'estiu del 2008, molts deien que Wenger era el tècnic d'Europa amb més bon gust futbolístic. Però es van intercanviar els papers de seguida.

Toni Padilla
2 min
Guardiola sempre ha estat lloat per Arséne Wenger, el tècnic de l'Arsenal.

BARCELONA.Els contactes entre Pep Guardiola i Arséne Wenger van començar abans del duel de quarts de final de la Lliga de Campions de l'última temporada. El desembre del 2008, quan el tècnic de Santpedor portava pocs mesos al capdavant de l'equip, Wenger va invitar el jove entrenador català a un partit del seu Arsenal a Birmingham, al camp de l'Aston Villa. Guardiola era a Anglaterra aprofitant uns dies de descans de les vacances nadalenques, i com que els anglesos no tenen el costum d'aturar la lliga quan altres mengen torrons, Guardiola, de manera anònima, va poder veure en acció un dels clubs que més li agrada com juga. Aquell dia els gunners van empatar 2-2.

La premsa anglesa va publicar mesos més tard aquesta anècdota entre dos tècnics que es van tirar un munt de floretes quan van ser rivals la temporada passada. Ara el destí ha volgut que Guardiola i Wenger es trobin cara a cara per segon cop en tot just 12 mesos.

Amb els seixanta anys ja complerts, l'alsacià és un tècnic peculiar que va saber veure en Guardiola el tècnic del futur quan el de Santpedor ja deixava bones sensacions, però encara no havia seduït a tothom. Però per a un home que posa els criteris futbolístics per davant dels títols, com és Wenger, Guardiola ja era una joia abans d'aquell primer títol en la final de Copa de Mestalla. De fet, segons els mitjans anglesos, a partir d'aquella trobada del 2008 els dos tècnics fins i tot es van intercanviar alguns DVD amb partits i anàlisis de tàctiques.

Aquell 2008 en què Wenger va invitar Guardiola, la premsa anglesa no s'esperava que el tècnic català seria el botxí del Manchester United en la final de Roma, i que en pocs mesos ja tindria més fama que l'entrenador de l'Arsenal. Llavors, de fet, el nom de Guardiola va ser notícia molts cops, ja que es deia que Wenger volia el tècnic del Barça com a successor quan ell decidís que ja n'havia tingut prou com a entrenador professional. Però Guardiola ha crescut tant, que ara a Londres ningú s'atreviria a definir-lo com alumne, com feien el 2008.

stats