Publicitat
Publicitat

FUTBOL INTERNACIONAL

Wenger dóna suport a la FIFA perquè el Barça "no ha respectat les regles"

El tècnic de l'Arsenal considera que cal canviar les normes de la FIFA "perquè hi ha més competència ara per aconseguir jugadors joves"

L'entrenador de l'Arsenal, el francès Arsène Wenger, ha donat suport aquest divendres a la sanció que ha imposat la FIFA al Barça perquè el club català "no ha respectat les regles" per fitxar futbolistes menors d'edat. "La norma és molt simple, no pots traslladar els jugadors menors de 16 anys sense que els seus pares es traslladin per motius professionals", ha dit en roda de premsa el francès, partidari però que la FIFA canviï les regles actuals.

"En aquest cas, la FIFA ha considerat que els pares s'havien traslladat per raons futbolístiques i per això el club ha estat sancionat, perquè no ha respectat les regles", ha afegit. L'organisme internacional ha prohibit al Barça realitzar fitxatges de jugadors fins a l'estiu de 2015 perquè, segons el Reglament sobre l'Estatut i la Transferència de Jugadors de la FIFA (TMS), els traspassos internacionals només es permeten quan els jugadors arriben als 18 anys, encara que amb tres excepcions.

Per a Wenger, sempre existirà el "debat" sobre si la família del jove futbolista es trasllada per motius professionals o no, perquè "hi ha més diners en joc", i els pares "estaran temptats de donar als seus fills l'oportunitat de tenir una bona carrera professional".

Per aquest motiu, el tècnic de l'Arsenal considera que cal canviar les actuals normes de la FIFA "perquè hi ha més competència ara per aconseguir jugadors joves".

"No és correcte que els menors de 16 anys es traslladin sense els seus pares, això no és en absolut correcte. ¿Caldria canviar les regles per permetre als nens traslladar-se amb els seus pares si el club es fa càrrec dels pares? Potser hem de fer això, perquè això passa", ha apuntat.

El tècnic de l'Arsenal és precisament conegut per la seva freqüent recerca i també encert per detectar joves promeses. Alguns dels talents que van créixer sota la seva protecció són els francesos Patrick Vieira, Thierry Henry i Gaël Clichy, el català Cesc Fàbregas i l'holandès Robin van Persie.

Històries de superació esportiva

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 10/12/2017

Consultar aquesta edició en PDF