MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 24/07/2011

Webber no llança la tovallola tot i les ordres d'equip a Red Bull

Nuria García
2 min
L'australià Mark Webber va marcar a Nürburgring la seva tercera pole position de la temporada.

BarcelonaA Nürburgring, sense més modificacions del reglament per part de la FIA, Red Bull torna a ser el principal protagonista de la cursa. En les deu curses d'aquest mundial els monoplaces de l'escuderia austríaca han monopolitzat la primera posició de la graella de sortida de tots els Grans Premis. Gairebé totes -set- han estat per a l'actual campió del món, Sebastian Vettel, i les altres tres han estat per al seu company, Mark Webber. Que l'australià surti davant del seu company no és nou: ja ho havia aconseguit a Montmeló i a Silverstone. Però sí que és novetat que Vettel no estigui en la primera fila de la graella -Hamilton acompanyarà Webber-. En totes les curses fins a la d'Alemanya, justament la de casa seva, Vettel havia sortit primer o segon. I al seu Gran Premi, sortirà tercer, just darrere de Webber. "La lluita ha estat intensa i possiblement ha estat una mica desastrós per a Seb sortir des de la segona línia", va dir un Webber molt irònic en la roda de premsa, mentre, al seu costat, Vettel somreia.

L'alemany confia en el seu cotxe i en ell mateix per fer una bona cursa, però ahir no tenia gaires motius per somriure. "Ha estat una sessió dura. Però tampoc estic tan lluny de Mark Webber i de Lewis Hamilton", va apuntar abans d'assegurar que havia tingut "grans sensacions amb el cotxe" i que era possible guanyar sortint tercer.

I és que després de l'incident de Silverstone, en què l'escuderia austríaca va fer servir les ordres d'equip per frenar Mark Webber (Vettel era segon amb problemes de pneumàtics i l'australià, tercer, retallava distàncies l seu company) i evitar una lluita entre els dos, Webber ha decidit no llançar la tovallola i lluitar fins al final pel mundial. I és que Red Bull, l'escuderia que tant renegava de les ordres d'equip, en el Gran Premi les va fer servir. No és cap novetat que a la casa de la beguda energètica apostin per Vettel -de fet és el primer del seu programa de joves pilots que arriba a ser campió-, però Webber vol demostrar que no ha dit l'última paraula. Vettel pot tenir, doncs, l'enemic a casa.

Com passa des de ja fa uns quants Grans Premis, el català Jaume Alguersuari va afrontar els entrenaments oficials pensant més en la cursa que en la posició de la graella de sortida. Així, quan van acabar els entrenaments Alguersuari era dissetè i estava content, però finalment sortirà des de la setzena posició (vuitena fila). Ahir la tarda, la FIA va sancionar el seu company d'equip, Sébastien Buemi, per irregularitats amb la benzina i va relegar el suís fins a l'última posició de la graella.

Si es compleixen les prediccions meteorològiques, la pluja serà la convidada d'excepció d'aquesta cursa. Un fet que agrada Jaume Alguersuari, ja que sap que si plou pot fer una bona cursa i "aconseguir alguns punts". Però últimament tampoc és nou que el català quedi entre les deu primeres posicions: ja ho ha fet en les últimes tres curses -als circuits del Canadà, València i Gran Bretanya.

stats