Futbol Femení
Esports 30/01/2012

La WPS, lliga de futbol professional dels Estats Units, suspèn la temporada 2012

Després de molts mesos de negociacions per trobar la fórmula de fer viable una competició que només comptava amb cinc equips per al curs 2012, la WPS anuncia que la lliga no es disputarà

Natalia Arroyo
2 min
Logo de la Women's Professional Soccer.

BarcelonaLa web oficial de la Women's Professional Soccer anuncia a través d'un comunicat que no hi haurà competició el 2012. "És una decisió difícil, però com a propietaris creiem que és la millor decisió que podem prendre en favor de la lliga en aquests moments", diu el comunicat.

La WPS té la intenció de reprendre l'activitat el 2013, quan s'hagin resolt els problemes legals amb Dan Borislow, propietari de la franquícia magicJack, que va ser expulsada de la competició per criteris econòmics, i es pugui trobar un sisè equip amb qui completar la lliga.

Email i Twitter

Diversos mitjans nord-americans especialitzats en futbol femení han filtrat la notícia a primera hora de la tarda, després que les jugadores hagin rebut un correu electrònic en què se les informava de la decisió que la WPS ha fet oficial un parell d'hores més tard. A través de les xarxes socials, la notícia ha començat a córrer molt abans que la lliga la confirmés.

La batalla legal que s'ha iniciat entre Dan Borislow i els representants de la WPS està desgastant els directius de la lliga fins al punt que és, com diu el comunicat, el motiu pel qual s'ha pres aquesta resolució. "La suspensió de la lliga ens permetrà centrar-nos en la resolució dels temes legals que hem d'afrontar, com a conseqüència d'un conflicte en curs amb un dels propietaris". A la WPS no veuen la manera de complir amb l'exigència de la Federació de Futbol dels Estats Units, que els reclamava que siguin sis equips en la propera edició, i vuit en la del 2014. "Reconeixem que és necessari resoldre els assumptes legals i logístics abans de continuar fent créixer la WPS pel camí correcte", diu el propietari de l'Sky Blue FC, Thomas Hofstetter.

En la mateixa línia, Jennifer O'Sullivan, màxima responsable de la WPS, afegeix: "Necessitem temps per donar solidesa al negoci. Tots els que formen part de la lliga –jugadores, patrocinadors, fans– mereixen el millor, i aquesta decisió ens dóna el temps que ens permeti assegurar que podrem tenir lliga el 2013.

La lliga manté que tornarà a posar-se en marxa el 2013 i, durant aquest any, els cinc propietaris dels clubs que havien de competir enguany, Atlanta Beat, Boston Breakers, Philadelphia Independence, Sky Blue FC i Western New York Flash, faran reunions per perfilar la lliga en el futur. "Amb el suport dels aficionats i els esportistes, treballarem molt dur per tornar a tenir lliga el 2013 i que la WPS segueixi sent la millor lliga professional del món".

stats