MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 17/07/2011

Viñales i Márquez continuen anant a la seva

Martí Molina
2 min

BarcelonaSón dels més joves, però això no significa que siguin inexperts. Tot el contrari. Maverick Viñales i Marc Márquez, de 16 i 18 anys respectivament, ja fa dies que s'entesten a demostrar que són dels que estan més en forma de les categories petita i mitjana del Mundial de motociclisme. Ahir van fer un pas més per demostrar-ho, amb el millor temps al circuit alemany de Sachsenring, i avui confien a rubricar-ho amb un bon resultat en la novena cursa de l'any, en un dels traçats més tècnics del campionat.

Viñales va ser el més ràpid en la categoria de 125. El pilot de Figueres debuta aquest any al Mundial, però ja havia corregut al traçat alemany ara fa un parell de temporades, i va treure partit d'aquesta experiència per posar la moto a punt i sumar la seva tercera pole de la temporada, amb tres dècimes d'avantatge sobre el pilot valencià Héctor Faubel i el mallorquí Luis Salom, segon i tercer respectivament, tots dos d'Aprilia.

A Moto2, Marc Márquez va oferir tot un recital de pilotatge i va acabar superant el pilot local, Stefan Bradel, per poc més d'una dècima. A més, el pilot de Cervera va aconseguir el millor temps absolut del circuit. Aleix Espargaró va ser tercer i avui completarà la primera fila de la graella de sortida, mentre que Julián Simón -que tornava a competir després de trencar-se la tíbia i el peroné al Circuit de Catalunya, a primers de juny- va acabar els entrenaments oficials amb una meritòria cinquena posició.

A la categoria reina, Casey Stoner va marcar la pauta, seguit de Dani Pedrosa i Jorge Lorenzo, a dues dècimes. Tots tres sortiran des de la primera línia. En canvi, Valentino Rossi va completar uns entrenaments molt decebedors. L'italià només va poder ser setzè, la seva pitjor classificació al mundial.

stats