L'EXAMEN DE "LA TPD"
Esports 18/09/2011

Anàlisi de Ricard Torquemada

Ricard Torquemada
2 min
Villa

Villa: esmolat

Corregit tàcticament, va respectar els principis col·lectius, donant amplitud per l'esquerra, necessitat obligada quan el Barça juga amb defensa de tres, i injectant profunditat per oferir línies de passada verinoses a tots els passadors que tenien la pilota. Es va moure amb molt sentit tàctic tant amb diagonals com amb desmarcades verticals, o fins i tot oferint-se infiltrat entre línies. Va tenir pausa per ser més precís en espais reduïts, va aparèixer amb puntualitat als espais més convenients i va fer dos gols per completar una gran actuació.

Alves: disfressat

Ahir va deixar el vestit habitual de lateral per lluir el d'extrem. Tot i que està acostumat a tenir metres per desplegar-se, per desequilibrar en la conducció o per aparèixer per sorpresa a l'espai, es va adaptar amb molta naturalitat a ser-hi i no a arribar-hi, a calcular la distància amb la línia defensiva rival per desmarcar-se sense caure en fora de joc i a seleccionar amb més criteri l'última passada des de la línia de fons. Al primer pal, al segon, en llarg, en curt, va aixecar el cap amb atenció, va injectar pausa i va ser precís.

Cesc: universal

Infiltrat en la posició de mitjapunta en el 3-4-3, va signar una altra actuació completíssima. Va aparèixer en tots els sectors de la zona ofensiva, amb totes les formes, al peu o a l'espai, en totes les versions, com a passador o com a receptor, però sempre amb la millor presa de decisions. Va assistir Messi en dos gols, un, després d'una acció tècnica privilegiada, trepitjant la pilota i girant ràpid per donar la pilota de cara. Va regalar un gol a Villa, va fer un gol de dificultat extrema i va mostrar tota la seva riquesa física, tècnica i tàctica. El seu partit d'ahir és gairebé immillorable.

Busquests: reconciliat

Va tornar al migcentre i va recuperar la millor versió sense cap necessitat d'adaptació. Com si hi hagués jugat cada dia d'aquest mes, va tocar tan ràpid com va pensar, va seleccionar les línies de passada convenients, va detectar les superioritats numèriques i les seves zones, i va tocar tant en curt com amb canvis d'orientació i passades llargues molt precises. A la segona part va donar una lliçó tàctica fent d'agent doble, ajudant a l'eix en fase defensiva i incorporant-se al mig del camp en fase ofensiva amb naturalitat. Interpreta el futbol com molt pocs.

stats