PRIMERA DIVISIÓ
Esports 07/11/2011

El Vila-real pren un punt a un Espanyol sense efecte Pandiani

Una expulsió de Forlín a falta d'un quart d'hora per acabar el duel contra el Vila-real va obligar Pochettino a gastar l'últim canvi de l'Espanyol per reajustar defensivament el seu equip, i per això va donar entrada a Baena al doble pivot. Els locals van perdre la bala de Walter Pandiani, especialista a sortir de revulsiu per trencar els 0-0 en els minuts finals. Els recursos de Thievy i Weiss no van servir per aportar gol i el partit va morir amb empat a zero, en un partit intens, molt físic, però pla entre groguets i blanc-i-blaus.

L'empat va ser un resultat just, atesos els esforços de tots dos equips. L'Espanyol, en certes fases del partit, va tenir la pilota més que el Vila-real, però no va saber concretar la possessió en ocasions clares de perill. La segona meitat va ser més atrevida per part dels castellonencs, però tampoc van trobar la manera d'inquietar gaire Cristian. El balanç final va ser un insípid repartiment de punts que manté l'Espanyol prop de les places europees i el Vila-real prou lluny del descens.

Confiança i cansament

El futbol és un estat d'ànim i, conscients que el seu joc ja no té l'aire alegre de la temporada passada, el Vila-real va sortir a la mullada gespa de Cornellà-El Prat amb la intenció d'amagar la seva depressió i de no voler fer més del que ara poden fer. L'Espanyol, en canvi, va voler donar continuïtat al seu estat de gràcia i va sortir sense complexos, valent com sempre. Però sense espais per córrer, Álvaro i Sergio García van caure diverses vegades en fora de joc i van patir per trobar forats en l'ordenada defensa visitant. Per bandes, Dátolo i Javi López van ser incisius, però poc precisos en les seves centrades. El Vila-real va anar de menys a més i va gaudir d'alguna rematada de Marco Rubén que va estar a punt de desfer l'empat.

Amb el pas dels minuts, el joc es va anar ensopint i l'Espanyol va perdre domini, per guanyar en contraatac. Però Weiss i Thievy no van tenir aquella típica jugada de Pandiani que acaba en gol.