TENIS
Esports 19/03/2013

Victòria plàcida per a Nadal En un retorn triomfant

Des de la seva tornada a les pistes, ha guanyat 17 dels 18 partits jugats

Ben Rothenberg
3 min
Victòria plàcida per a Nadal
 En un retorn triomfant

The New York Times / Indian Wells.Veure Rafael Nadal deixar-se caure a terra després de guanyar un punt de campionat no hauria de ser res sorprenent, veient el palmarès de victòries que ha acumulat al llarg dels anys i en els últims mesos. Tot i així, tenint en compte que el tenista manacorí ha estat apartat de les competicions en pista dura durant més d'onze mesos per culpa d'una sèrie de lesions, veure com ho feia diumenge passat a la pista del BNP Paribas tenia un punt d'excepcional.

Després de perdre el primer set i ressagar-se en el segon amb un 1-3 advers, Nadal va acabar vencent l'argentí Juan Martín del Potro i va aconseguir el tercer triomf a Indian Wells, a banda d'establir un nou rècord en sumar el vint-i-dosè títol de Masters 1000.

El d'aquest cap de setmana era el primer campionat en pista dura que disputava des del mes d'octubre del 2010 i, des d'aleshores, els seus últims nou títols havien estat sobre terra batuda. "Guanyar un campionat com aquest és simplement increïble", va declarar Nadal. "Estic molt, molt feliç i molt emocionat. Quan tornes a la competició d'aquesta manera, recordes tots els moments dolents que has viscut durant els últims set mesos, dels dubtes i aquestes coses", va assegurar.

Un dels moments més durs d'aquesta retirada temporal, forçada per les lesions als genolls, va ser l'any passat, quan va haver de renunciar a participar en els Jocs Olímpics de Londres, on havia de fer d'abanderat dels atletes espanyols. Nadal tampoc va poder participar en l'Open dels Estats Units ni en el d'Austràlia. En total, set mesos d'absència al circuit professional abans de reaparèixer el mes passat en diversos tornejos més modestos disputats a l'Amèrica del Sud. El Masters d'Indian Wells suposa el tercer triomf de Nadal aquest 2013, després de les victòries en terra batuda aconseguides a São Paulo (Brasil) i Acapulco (Mèxic). A més, el tenista ha establert fins ara un balanç rècord de 17-1 i se situa al quart lloc del rànquing de l'ATP.

Sembla que el retorn de Nadal a les pistes segueix un ascens imparable, però la veritat és que el partit contra Del Potro va ser enrevessat. Tots dos jugadors van mostrar un joc brillant, que es van esforçar a mantenir tenaçment. Nadal va començar el partit amb força fins a assolir un 3-0 favorable al marcador, però aleshores Del Potro va guanyar nou dels onze jocs següents i va acabar enduent-se el primer set (4-6) i liderant l'arrencada del segon amb un 1-3 a favor. A partir de llavors Nadal va armar-se de coratge, va guanyar cinc jocs seguits i va aconseguir el segon set. El manacorí va trencar el servei de Del Potro al tercer joc de l'últim set i es va aferrar a l'avantatge de break fins al final del partit.

"Crec que el Rafa es mereixia guanyar", va respondre Del Potro quan li van preguntar si se sentia frustrat per haver deixat escapar la victòria. "Ha jugat d'una manera impressionant durant una hora. L'última hora del partit no ha hagut d'esforçar-se. El seu joc ha estat prou sòlid per mantenir-me a la línia de base i guanyar", va explicar l'argentí.

Nadal va poder descansar divendres després de superar dijous Roger Federer, número 2 del rànquing mundial. Tomas Berdych, sisè classificat de l'ATP, tampoc va aconseguir superar el mallorquí en la primera semifinal. Tot i gaudir d'un gran estat de forma física, Nadal ha decidit reservar-se i no participar en la pròxima cita sobre pista dura, la setmana que ve a Miami. L'actual número 4 del món es reservarà per al torneig de Montecarlo, la seva competició europea preferida en terra batuda, que començarà al mes d'abril.

stats