Esports 25/03/2013

Victòria èpica de la Santboiana Seat a Gernika

Martí Molina
Adam Canning, xutador de la Santboiana Seat.

Barcelona.La Santboiana Seat va tornar a demostrar a Gernika que està en un estat de forma extraordinari. Ahir, malgrat que va patir quatre exclusions i que va jugar alguns minuts amb només 13 jugadors, va poder guanyar al camp del segon classificat i superar-lo a la Divisió d'Honor de rugbi (17-34). Una victòria amb bonificació inclosa que deixa els catalans a tan sols quatre punts del Quesos Entrepinares de Valladolid, el pròxim rival, i a qui poden superar d'aquí quinze dies al Baldiri Aleu.

Els de Sant Boi van dominar des de bon principi i als trenta minuts el marcador ja era de 5 a 24. Tanmateix, els locals van aprofitar una primera superioritat numèrica per escurçar la distància abans del descans i, a la represa, acostar-se perillosament (17-24). Per fer-ho encara més difícil, els homes de Lewis Williams van patir dues exclusions pràcticament seguides i van haver d'aguantar les envestides del Gernika amb només 13 homes sobre la gespa durant gairebé deu minuts. Però van poder resistir amb dents i ungles, i quan van tornar a ser quinze van sentenciar el partit amb un cop de càstig i un assaig de contraatac.

Antonio Kirikiri, Romu -en dues ocasions- i Canning -que també va encarregar-se dels xuts a pals- van anotar les marques. La mala notícia va ser la lesió de Fede González, i que ni Kirikiri ni Craig no podran jugar el pròxim partit per acumulació de targetes.