BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 07/01/2013

Victòria clau sense espectadors

àlex Gozalbo
2 min
Marcelinho Huertas, base del Barça Regal, intenta una penetració contra el Lagun Aro.

BARCELONAUn Barça Regal molt concentrat es va desfer ahir del Lagun Aro GBC (98-50) i té un peu i mig a la Copa del Rei. El partit, que va tenir una assistència de tan sols 2.398 espectadors, es va jugar sense la presència dels grups Dracs 1991 i Sang Culé Cor Català, que van protestar perquè s'hagués programat l'enfrontament a les 12 del dia de Reis.

"Nosaltres som actors que executem el que ens diuen i quan ens diuen. Competim quan ens diuen, però a ningú li agrada aquest horari. Entenc la gent. Nosaltres som els actors principals, però no decidim els horaris de les funcions", assegura Xavi Pascual, entrenador d'un Barça Regal que continua en línia ascendent. Més contundent va ser Víctor Sada. "Es parlava del calendari maia, però el calendari ACB... No pot ser que un partit es jugui el matí del dia de Reis. Si això hagués passat al futbol, tothom n'estaria parlant", opina el base, que va sumar 13 punts, la seva màxima anotació com a jugador blaugrana.

Tot i que la renda local va ser de 48 punts -la tercera diferència més gran que el Barça Regal ha aconseguit en la seva història- va semblar que el Lagun Aro no feia cap intenció de preocupar-se per la situació i va oferir una imatge patètica al Palau Blaugrana.

Xavi Pascual es va dedicar a repartir minuts i a intentar recuperar jugadors com Álex Abrines, que no anotava des de l'11 de novembre, i Marko Todorovic. Set integrants de l'equip van anotar 10 punts o més en un dia en què Joan Carles Navarro va superar els 7.000 punts.

Bona imatge de la Penya

El Fiatc Joventut va competir bé però va perdre a la pista del Reial Madrid (88-77), un resultat que confirma l'equip blanc com a campió d'hivern de la fase regular de la Lliga Endesa i que condemna el conjunt verd-i-negre a quedar-se fora de la Copa del Rei. Rudy Fernández va sumar 15 punts en el que va ser el primer partit que disputa contra el seu exequip.

stats