Esports 10/11/2019

Victòria balsàmica del Mallorca abans de l'aturada de seleccions

L'efectivitat des del punt de penal i un golarro de Take Kubo donen el triomf al conjunt vermell davant el Vila-real

J. Genovard

PalmaGran victòria del Mallorca contra el Vila-real, per tres gols a un, que li permet agafar aire abans de l'aturada de seleccions. Dos gols des del punt de penal, transformats per Lago Junior i Dani Rodríguez, i un golarro del japonès Take Kubo des de la frontal han donat els tres punts de Vicente Moreno, que respira després de tres jornades sense conèixer la victòria.

El partit ha començat bé per al Mallorca, que tenia el control del joc en els primers minuts. Després d'una jugada confusa a l'àrea, l'àrbitre ha xiulat un polèmic penal comès sobre Kubo, que ha permès al conjunt de Vicente Moreno disposar d'una gran oportunitat des dels 11 metres. Lago Junior no ha fallat i ha aconseguit el primer gol per al conjunt vermell en el minut 13. Deu minuts més tard, després d'un gran contraatac del Mallorca comandat per Dani Rodríguez, el porter del Vila-real, Sergio Asenjo, ha comès penal sobre Aleix Febas. Tot i les protestes del conjunt castellonenc, el VAR ha ratificat la decisió de l'àrbitre i Dani Rodríguez ha posat el 2-0 al marcador transformant el penal.

La segona part ha començat amb els papers girats i el Vila-real ha tancat el Mallorca a la seva àrea i, només tres minuts després de l'inici de la segona meitat, el Mallorca ha comès un penal sobre Gerard Moreno, que Cazorla ha transformat enganant Manolo Reina i posant el 2-1 al marcador. Després del gol, el Mallorca s'ha sabut sobreposar a les adversitats, ha recuperat el control de partit, i en el minut 53 i després d'una gran jugada col·lectiva, el japonès Take Kubo ha marcat un golarro amb un xut sec i col·locat des de la frontal que ha batut Sergio Asenjo.

A la darrera mitja hora de partit, el Vila-real ha intentat rompre la barrera defensiva del Mallorca, però la solidesa i solidaritat dels jugadors vermells no han permès que el conjunt groguet aconseguís anotar el segon gol per recuperar les opcions de puntuar a Son Moix.

Amb aquesta victòria, el Mallorca se situa cinc punts per sobre de la zona de descens (tot i que encara han de jugar el Betis i l'Espanyol) i recupera les bones sensacions després d'una mala ratxa. Amb aquests tres punts el conjunt vermell es col·loca a la setzena posició.