BARÇA

Víctor Font faria "tot el possible" per fitxar De Ligt

El precandidat vol eleccions al Barça "com més aviat millor" però descarta una moció de censura

Víctor Font segueix el seu camí per donar-se a conèixer com a presidenciable del Barça. Un any després d'anunciar formalment que es presentarà als pròxims comicis, previstos inicialment per al 2021, l'empresari té una agenda d'actes i activitats per explicar el seu projecte als socis del club, que són els que, al final, hauran d'avalar la seva candidatura.

Però en aquestes trobades i rodes de premsa també es veu obligat a parlar de l'actualitat del Barça. Bàsicament perquè els problemes d'avui són els mateixos que es trobarà si algun dia aconsegueix asseure's a la cadira principal de la llotja del Camp Nou.

Aquest dimecres li ha tocat parlar dels fitxatges, i en concret de Matthijs de Ligt, el jugador al qual aspira el club blaugrana però que no és gens clar que acabi jugant al Camp Nou. Per a Font, el central holandès és "una peça clau per al rejoveniment de la plantilla" i per això ha assegurat que, si ell fos el president, faria "tot el possible" per fitxar-lo.

"Griezmann va dir no al Barça fa un any. Segur que hi ha altres opcions al mercat"

Víctor Font Precandidat a president del Barça

Font, que ha aclarit que sempre parla com a aficionat i que en el cas de guanyar les eleccions aquestes decisions correspondrien al secretari tècnic, també s'ha referit a Antoine Griezmann. En el cas del jugador francès, l'empresari no veu gens clara la seva incorporació. "Més enllà dels temes futbolístics (crec que la seva posició ja està coberta), és algú que fa un any va dir que 'no' al Barça. Segur que hi ha altres opcions al mercat. De la mateixa manera, també ha descartat el retorn de Neymar, sobretot per tots els aspectes extraesportius que envolten la seva figura.

'Construïm junts el futur del Barça'

L'empresari i precandidat ha fet una roda de premsa a la Casa del Llibre de Barcelona, on ha presentat el llibre 'Construïm junts el futur del Barça', del periodista Antoni Bassas. Un text en format de conversa-entrevista en què explica el seu model de gestió amb tots els ets i uts. "És una bona eina per arribar al màxim de socis possible. Reflecteix molt bé per què soc aquí. En dues o tres hores es pot entendre què volem fer, quin és el nostre projecte".

I és que, com reconeix Font, fer arribar el seu missatge "és un repte majúscul" perquè el precandidat és un gran desconegut per a la majoria d'aficionats. Les eleccions del futur han sigut un dels temes que s'han posat sobre la taula en la presentació. Font, que assegura que no té "ni idea" de qui seran els seus rivals –el president Bartomeu no es pot tornar a presentar–, diu que tampoc té "cap indici" de si hi haurà o no un avançament electoral. En qualsevol cas, ha descartat categòricament que vulgui entrar a formar part de cap moció de censura.

"El moment actual demana prendre decisions i els que manen ara no estan disposats a prendre-les"

Víctor Font Precandidat a president del Barça

Internament l'empresari sempre ha dit que vol que els comicis siguin el 2021 –com està previst– i no abans, perquè així tindrà més temps d'adreçar-se als socis. Però, crític amb la gestió actual del club, considera que, en aquest cas, les eleccions haurien de ser "com més aviat millor" perquè "el moment actual demana prendre decisions i els que manen ara no estan disposats a prendre-les". A més, considera que seria apropiat que els mandats passessin de sis a quatre anys, com era abans. "És una reflexió que hem de fer".

La renovació de la plantilla, el model esportiu i la massa salarial són alguns dels punts que més centren l'atenció del precandidat. "Em preocupa que el Barça es mogui tant pel curtterminisme. Fa un mes el 90% dels socis estaven contents. I perquè la pilota no va entrar a Anfield, ara sembla que s'ha de canviar tot", ha reflexionat.

Més enllà dels fitxatges, Font no ha entrat a parlar de noms propis de la seva candidatura, tant dels directius com els executius que l'acompanyarien. "No podem dir noms, encara. Hi estem treballant". I sobre Xavi Hernández, de qui va confessar en una presentació anterior que voldria que fos el seu entrenador, ha opinat: "Estic convençut que Xavi serà entrenador del Barça, sigui perquè la candidatura de Sí al Futur té èxit o amb alguna altra candidatura".

EDICIÓ PAPER 09/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF