Els altres premis
Esports 07/01/2013

Vicente Del Bosque, Abby Wambach, Pia Sundhage i Neymar, els altres favorits de la gala

2 min
Vicente del Bosque, favorit a millor tècnic.

Millor entrenador

La FIFA premiarà Vicente del Bosque, Pep Guardiola o José Mourinho com a millor entrenador del 2012. El manxec, que va aconseguir a l'estiu l'Eurocopa amb la selecció espanyola, és el principal favorit en la gala d'aquest vespre a Zuric. Guardiola, avalat per una Copa del Rei, unes semifinals de Champions i la continuïtat d'un model d'èxit al Barça, i Mourinho, campió de la Lliga i de la Supercopa d'Espanya a més de semifinalista a la Lliga de Campions, sembla que accepten la derrota davant de Del Bosque. El tècnic de la roja , de fet, va convertir el seu equip en l'únic combinat que encadena dos títols continentals i un Mundial en sis anys. La seva habilitat per donar continuïtat al cicle guanyador de la generació de cracs espanyols, doncs, espera la recompensa aquest vespre.

Millor jugadora

Messi és un clàssic a Zuric, com també ho és la brasilera Marta, que tornarà a ser al podi malgrat el seu paper discret als Jocs de Londres. La lliga sueca guanyada amb el Tyresö no sembla prou argument per superar les nord-americanes Abby Wambach i Alex Morgan, a qui l'or olímpic converteix en favorites. Per trajectòria, Wambach es mereix el títol més que Morgan, la sensació del soccer i anomenada baby horse .

Millor tècnic en futbol femení

Des de fa tres anys la FIFA inclou la categoria d'entrenador en els seus premis mundials, també en categoria femenina. Després dels premis de l'alemanya Silvia Neid (2010) i el japonès Norio Sasaki (2011), ara és la sueca Pia Sundhage, exjugadora i, des del setembre, nova seleccionadora de Suècia, qui té més números d'aixecar el guardó, per haver tancat el seu cicle dirigint el combinat dels Estats Units amb la medalla d'or a Londres. El podi el completaran els mateixos de l'edició de l'any passat: el francès Bruno Bini, quart als Jocs amb el combinat bleu , i l'últim vencedor i tècnic de les nadeshiko , Sasaki, plata als Jocs.

Millor gol

Una mitja tisora que entra per l'escaire del matalasser Falcao en un amistós amb l'Amèrica de Cali; un eslàlom des del mig del camp, barreja d'habilitat i potència, de Neymar en un partit de la Copa Libertadores entre el Santos i l'Internacional, i una volea des de la frontal de l'àrea en un córner de Miroslav Stoch, del Fenerbahçe, a la lliga turca aspiren a ser el millor gol de l'any.

stats