MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 26/11/2012

Vettel, tricampió del món

Nuria García
2 min
Vettel, tricampió del món

BARCELONASebastian Vettel va convertir-se ahir a Interlagos en campió del món per tercer cop consecutiu. L'alemany va entrar a formar part de la selecta llista de pilots que han aconseguit tres campionats i el seu nom ja figura al costat del dels mítics Ayrton Senna, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet i Jack Brabham, que també van ser tricampions. Tot just baixar del cotxe i aixecar el dit índex, el primer que el va felicitar va ser el seu compatriota Michael Schumacher. El Kàiser, que ahir va córrer la seva última cursa de F-1, semblava satisfet: el seu relleu està assegurat i molts diuen que Vettel podria superar els registres de l'heptacampió.

Però la cursa d'Interlagos no va ser plàcida per a Vettel. "Tot el que podia anar malament ha anat malament. Sembla que tot el món s'hagi conjurat per complicar-nos el títol", deia l'alemany a la roda de premsa. I és que la cursa va ser tal com Fernando Alonso volia, com dissabte va demanar: caòtica, boja, amb pluja i amb accidents. De fet, el primer xoc el va patir el mateix Vettel: una topada amb Senna quan tot just s'havien fet quatre revolts va provocar que l'alemany caigués a la zona baixa de la taula i hagués de remuntar. Vettel va estar a punt d'entrar al taller, però els seus mecànics el van retenir a la pista i això, en certa manera, li va permetre triomfar.

Vettel va anar remuntant -amb tranquil·litat i sense arriscar gaire-, però per si això no fos poc la pluja va aparèixer unes voltes més tard. Mentre tots els pilots entraven a boxes a canviar els pneumàtics i calçar els intermedis, l'enginyer de Red Bull, Adrian Newey, es mirava una gran fotografia del cotxe de Vettel i pensava com arreglar els desperfectes que la topada amb Senna havia provocat al monoplaça de l'alemany. Si tot això no fos prou, el cotxe de seguretat va sortir per fer encara més entretinguda l'última cursa de l'any. Vettel es va trobar amb Massa a la pista i l'alemany, que ahir pensava més en el títol que en el triomf a la cursa, el va deixar passar. No volia entrar en cap guerra i sortir-ne perdedor.

I per acabar, si la decisió de Red Bull de mantenir-lo a la pista a l'inici va ser l'encertada, no ho va ser fer-lo entrar a boxes a posar pneumàtics de sec quan començava a plovisquejar. Així, Vettel va haver de tornar a passar pel taller dues voltes més tard a posar els intermedis. Tot i això, la sisena posició li va ser bona per proclamar-se campió, ja que amb el segon lloc Alonso no en tenia prou per superar-lo.

L'última cursa, per a Button

Jenson Button es va emportar l'última cursa de l'any. Hamilton la va liderar durant diverses voltes, però Hulkenberg va acabar amb les il·lusions del britànic de guanyar l'última cursa amb McLaren.

stats