MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 04/11/2012

Vettel és sancionat per haver-se quedat sense gasolina i sortirà des del 'pit lane'

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel va ser sancionat per la FIA.

BARCELONASebastian Vettel no arrencarà aquest migdia (14 hores, TV3 i Antena 3) des de la tercera posició per 250 ml de benzina. L'alemany va ser sancionat a sortir des de l'últim lloc de la graella pels comissaris de la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) pel fet de no tenir prou benzina quan van acabar els entrenaments i arrencarà des del pit lane per poder canviar la configuració. I és que quan va acabar la sessió oficial, Vettel va deixar el seu monoplaça aturat al circuit i no va arribar al parc tancat seguint les indicacions que li deien per ràdio. "Atura't, atura't", li van dir, i l'alemany va deixar el seu Red Bull arraconat a la pista. "No sé per què m'han fet aturar el cotxe, segurament hi devia haver algun problema", va dir Vettel quan va arribar al pàdoc. De fet, tot just va caure la bandera de quadres al circuit de Yas Marina, va començar el moviment als despatxos. Vettel, els enginyers de Renault i de Red Bull i fins i tot Christian Horner van ser cridats per la FIA a declarar. Després de quatre hores i mitja de debats i d'escoltar els protagonistes, els comissaris van decidir sancionar l'alemany per haver incomplert el reglament, que diu que tots els pilots, després de totes i cadascuna de les sessions, han d'arribar al parc tancat com a mínim amb un litre de benzina al dipòsit perquè els comissaris puguin agafar-ne una mostra. Vettel, segons la FIA, només en tenia 850 ml.

Hamilton marca la 'pole'

El millor temps de la sessió va ser per al britànic Lewis Hamilton, que va dominar els entrenaments oficials i és un clar aspirant al triomf a Abu Dhabi. Hamilton va aconseguir una volta pràcticament perfecta en el primer intent de la Q3 (1:40.630), un temps al qual cap pilot va poder-se acostar.

A Ferrari sembla que han fet els deures i, després que els mecànics s'hagin passat dues nits senceres treballant al monoplaça, les evolucions comencen a donar resultats. Tot i això, la sisena posició d'Alonso (en va guanyar una per la sanció de Vettel) fa que a Ferrari no siguin optimistes -Massa és vuitè, però el seu cotxe no incorpora les novetats que ha portat a Abu Dhabi l'escuderia italiana-. "No podem somiar amb la primera fila de la graella quan no podem ser-hi", va explicar Alonso, que va assegurar que pensava estar entre el cinquè i el vuitè. Tot i això, el cap de l'equip Ferrari, Stefano Domenicali, va ser contundent: "Estem molt decebuts amb aquest resultat. No hem estat capaços de donar als nostres pilots un cotxe amb el qual puguin competir pels primers llocs de la graella". Domenicali, a més, va afegir: "No podem plorar. Els punts es reparteixen diumenge i la suma es fa a final de temporada".

stats