MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 26/09/2011

Vettel, a un punt del títol

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel està només a un pas de tornar a ser campió del món.

BarcelonaUn punt. Un sol punt separa Sebastian Vettel de revalidar el títol de campió del món. Ahir a Singapur necessitava que es donessin diversos factors per aconseguir-ho i, tot i que molts es van complir, un va fallar. Necessitava guanyar, i ho va fer. Necessitava que Alonso no pugés al podi, i l'asturià va ser quart. Necessitava que Webber no fos segon, i l'australià va ser tercer. Però també necessitava que Jenson Button no fos segon, i el britànic va creuar en segona posició la línia de meta. De fet, abans de Singapur Alonso, Button, Webber i Hamilton encara tenien possibilitats -tot i que remotes- de ser campions del món, però amb la cursa d'ahir només Button les manté. Això sí, Vettel té 124 punts d'avantatge respecte de Button quan en queden 125 en joc. Una empresa difícil, per no dir impossible, i més si tenim en compte la fiabilitat del binomi Vettel-Red Bull. I és que l'any passat l'alemany va aconseguir gairebé de rebot el títol quan Ferrari li va fer un gran regal en l'última cursa amb una errada en l'estratègia preparada per al cotxe de Fernando Alonso. Però aquest any és diferent. Després de demostrar una gran superioritat, marcar onze de les catorze pole positions i aconseguir nou triomfs, el campionat d'aquest any és incontestable.

Ahir Vettel va sortir primer i no va abandonar la primera posició. Ni quan va sortir el cotxe de seguretat a mitja cursa per l'accident de Schumacher. Era la volta 30 i tenia 20 segons d'avantatge respecte del segon, Button. Els va perdre tots darrere el cotxe de seguretat però, un cop va marxar, res li va impedir passejar-se pels carrers de Singapur.

La retirada d'Alguersuari

Aquest no ha estat el cap de setmana de Jaume Alguersuari i de Toro Rosso. El català, que va tenir molts problemes en els entrenaments oficials, va veure com la cursa era pràcticament una cursa d'obstacles. Van sancionar-lo amb un drive through per l'avançament que va fer sobre Trulli, van acusar-lo de no deixar-se doblar per Alonso amb facilitat i, finalment, la seva cursa va acabar una volta abans del previst contra les proteccions, després que el cotxe se li anés del darrere quan va accelerar en sortir d'un revolt. "No n'esperava gaire, d'aquesta nit", va dir.

Lewis Hamilton també va ser sancionat amb un pas pel carrer dels boxs després de xocar amb Felipe Massa i fer que el brasiler punxés la roda posterior dreta. Massa, furiós, va agrair-li irònicament la feina quan va acabar la cursa amb les càmeres de televisió al davant.

stats