MOTOR - FÓRMULA 1
Esports 19/02/2013

Vettel i Alonso mesuren forces a Montmeló

El Circuit, banc de proves dels equips des d'avui fins divendres

Nuria García
2 min
Després dels tests de Jerez, Sebastian Vettel va dir que estava content amb el cotxe perquè havia demostrat que era fiable.

Barcelona.Avui comença a Montmeló la segona tanda de test de pretemporada per als equips de F-1. Després de la primera presa de contacte al circuit de Jerez, els pilots tornen a pujar als seus monoplaces, ara al traçat català. Qui s'estrenarà avui serà l'asturià Fernando Alonso, que no va participar en els tests de Jerez i va deixar el seu seient al català Pedro de la Rosa.

A Jerez ja es van poder veure petits detalls, però a Barcelona s'hauria de constatar el nivell de competitivitat de cada equip. Felipe Massa, amb el Ferrari, va ser el més ràpid al traçat andalús, però Red Bull va demostrar que té -de moment- el millor cotxe. I és que Massa va fer el millor temps amb el dipòsit pràcticament buit -només va fer cinc voltes abans de tornar als boxs- i amb els pneumàtics tous, mentre que Vettel, que va aconseguir el cinquè millor temps (a 686 mil·lèsimes del brasiler), va fer la volta amb més benzina i amb els pneumàtics durs. Segons va anunciar Pirelli, l'empresa que proveeix els pneumàtics de la F-1, el compost dur és més o menys un segon més lent que el tou i, per tant, la diferència entre el Ferrari i el Red Bull seria d'unes 3 dècimes.

Tot i que la majoria de cotxes que han rodat a Jerez i que, presumiblement, veurem a partir d'avui a Montmeló són una evolució dels de l'any passat, el que s'ha pogut veure fins ara és que el Ferrari és un dels cotxes que més ha millorat respecte a la pretemporada del 2012. Stefano Domenicali, cap de l'equip Ferrari, assegurava que el monoplaça amb què estan fent la pretemporada és "el primer pas" per veure'n un de diferent a Austràlia en la cursa inaugural del Mundial.

Red Bull, vigent campió del Mundial, serà el rival a batre, tot i que l'evolució del McLaren fa que les fletxes platejades siguin també candidates al títol. El cap de Red Bull, Christian Horner, comenta que la pressió se l'afegeixen ells mateixos perquè volen "continuar amb l'èxit" dels últims anys, i Vettel, que defensa el títol, deia després de Jerez que el cotxe demostra que "és fiable" i que és "un pas endavant respecte al de l'any passat". Barcelona ens hauria de donar més pistes per saber en quin estat arriben els equips a l'inici del Mundial, el 17 de març a Melbourne.

stats