HOQUEI PATINS
Esports 05/03/2013

El Vendrell ja surt al mapa de l'hoquei

Només fa 3 anys que juguen a l'OK Lliga i en fa 5 que jugaven a la Nacional Catalana

Jordi Graell
2 min
FESTA PER CELEBRAR LA PRIMERA COPA DEL REI Els jugadors del Moritz Vendrell van celebrar ahir com es mereix  el primer títol de la Copa del Rei amb els seus aficionats.

El VendrellEl Moritz Vendrell va aconseguir la primera Copa del Rei de la seva història aquest diumenge, després de derrotar un equip històric com el Reus Deportiu a la final disputada a Oviedo. Aquesta Copa és el segon títol de la història del club, que se suma a la Copa del Príncep assolida el 2009, quan l'equip jugava a Primera Estatal, la Segona Divisió de l'hoquei patins espanyol. D'aquell equip només en queden dos jugadors, el capità Óscar Ruiz i el sadurninenc Eloi Albesa.

En canvi, l'actual junta directiva, presidida per Víctor Romagosa, va entrar a la direcció del club quan tot just l'equip acabava de pujar a Primera Catalana, que seria l'equivalent a la Tercera Divisió de futbol. "Llavors es va començar a reestructurar la secció d'hoquei [del Club d'Esports Vendrell, fundada l'any 1958], i en aquell moment era impensable pensar a jugar a l'OK Lliga i guanyar una Copa del Rei", segons explica el mateix Romagosa.

Des de fa tres temporades l'equip juga a l'OK Lliga, la millor competició del món d'aquest esport. Després de dos anys d'aclimatació a la categoria i amb un dels tres pressupostos més baixos de la competició, aquesta temporada els homes dirigits per Guillem Cabestany han fet un salt de qualitat i, quan falten onze jornades per al final, el conjunt penedesenc està situat a la tercera posició, només per darrere dels totpoderosos Liceo i Barça.

Aquesta temporada excepcional s'ha vist recompensada aquest cap de setmana amb la consecució de la Copa del Rei, que Romagosa considera un "premi a la feina de tots aquests anys" i que "és ben merescut", ja que des de la junta s'han "esforçat molt per arribar fins aquí". A més, Romagosa considera que la clau per haver assolit aquests èxits ha estat "tenir molta paciència", sobretot quan estaven en categories més baixes, i que sempre han tingut "un vestidor molt unit".

Després d'haver aconseguit aquest títol, a l'equip vendrellenc encara li queda un repte pendent aquesta temporada, la Copa de la CERS, una competició en la qual l'equip roig-i-negre està a un pas d'accedir a la final a quatre. Per aquest motiu, el president Romagosa demana a l'afició que l'ajudi "a omplir el pavelló", ja que "sempre hi ha molt bona entrada", però no acaben d'omplir. De tota manera, encara que l'equip assolís també aquest títol, Romagosa considera que encara hi ha molt recorregut per fer, ja que "jugadors que abans no haurien vingut, ara volen jugar en aquest club" gràcies als títols, i assegura que "s'ha situat el nom del Vendrell al mapa de l'hoquei". Amb aquesta trajectòria, segur que ningú s'atrevirà a posar-ho en dubte.

stats