CICLISME
Misc 24/03/2018

Valverde s’aferra a la muntanya de Montjuïc

El murcià ja va guanyar l’última etapa de la Volta 2017 i avui defensarà un avantatge de 16 segons

Alejandro Valverde, que ja somreia abans de la primera etapa, espera consolidar avui el seu triomf a la Volta.

Barcelona“És cert que el més dur ja ha passat, però fins que no arribi l’últim dia a la meta de Montjuïc no hi ha res guanyat”. Fa dies que Alejandro Valverde s’autorecepta prudència per no cometre l’error de celebrar el triomf a la Volta Ciclista a Catalunya abans d’hora. El corredor del Movistar Team patia per si alguna punxada o una mala caiguda l’hi prenien el lideratge, però ahir, sota la pluja, va salvar el penúltim obstacle i va ser capaç de mantenir el mallot de líder i els 16 segons de distància sobre el colombià Egan Bernal (Team Sky), segon a la classificació. Haurà d’acabar de defensar l’avantatge a la muntanya de Montjuïc, on ja va imposar-se l’any passat per acabar de tombar Alberto Contador. Ara, però, té una renda molt més curta sobre el seu perseguidor: “16 segons poden ser molts o poden ser molt pocs. Egan està molt fort i el tinc molt a prop, però les sensacions meves són bones i l’equip està molt bé. Intentarem salvar-ho tan bé com es pugui”, deia ahir, insistint en el discurs i reclamant “molta atenció” per controlar el colombià, a qui no li serviria ni la bonificació de deu segons d’entrar primer a meta. Qui també haurà d’estar alerta és el seu company d’equip al Movistar, i compatriota de Bernal, Nairo Quintana, que només té 22 segons de marge respecte al quart. El català Marc Soler és sisè.

Neu a Viella i 77 quilòmetres menys

Per a l’etapa d’avui, tot i que a primera hora s’esperen algunes pluges a Barcelona, no hi ha la mala previsió meteorològica que va complicar la sisena etapa, ahir. El mal temps, tot i que no va alterar la classificació, sí que va obligar l’organització a tornar a modificar el recorregut. Va estalviar 77 quilòmetres als corredors per culpa de la neu que hi havia a Viella. El pilot, finalment, va sortir des de la Pobla de Segur i va arribar, 117 quilòmetres després, a Torrefarrera. “S’ha tret la primera part perquè no es podia competir, però l’etapa ha sigut dura igualment, i emocionant. I hem passat molt de fred; durant els primers 90 quilòmetres estàvem a un o dos graus, i amb pluja”, analitzava el líder Valverde. El triomf d’etapa va ser per a l’alemany Maximilian Schachmann (Quick-Step Floors), que va imposar-se al seu company de fuga, Diego Rubio (BH Burgos), en un final emocionant. El pilot, tot i els esforços per neutralitzar l’escapada, que van provocar alguns talls i molts nervis al grup de ciclistes, va creuar la meta 18 segons després.

La setena i última etapa de la Volta s’acabarà amb vuit voltes al circuit de Montjuïc, després que el pilot hagi circulat durant 102 quilòmetres pel Baix Llobregat, amb inici a l’Hospitalet (previst per a les 10.50 h) i pas pels ports d’Ullastrell i Corbera. L’hora prevista d’arribada són les 14.07 h.

45 minuts i un gir més a Montjuïc a la ReVolta. Mentre el pilot masculí fa quilòmetres pel Baix Llobregat, a la muntanya de Montjuïc se celebrarà la ReVolta, la prova femenina que s’ha afegit en l’edició del 2018. Més de 120 corredores sortiran a les 11.15 h des de l’avinguda Rius i Taulet i completaran un circuit per Montjuïc de 3,85 km. La prova es disputarà a 45 minuts més una última volta que determinarà la guanyadora. Hi ha tres categories: elit, sub-23 i júnior. És una prova puntuable per a la Copa Catalana Fèmines.