Esports 15/06/2013

Valentino Rossi sorprèn als lliures i Marc Márquez fa autocrítica

Martí Molina
2 min
Valentino Rossi va aconseguir el millor temps en els entrenaments lliures de MotoGP.

Montmeló.Valentino Rossi va ser un dels noms propis dels entrenaments lliures del Gran Premi de Catalunya de motociclisme. El pilot italià de MotoGP va ser el més ràpid del dia, en unes sessions que van dominar majoritàriament els pilots de Yamaha. Rossi va marcar el millor temps absolut amb un registre d'1:42.297, cinquanta centèsimes més ràpid que el seu company d'equip, Jorge Lorenzo. Dani Pedrosa (Honda) va ser tercer a una dècima i mitja, mentre que Marc Márquez tan sols va poder ser sisè a mig segon.

L'alegria al box de Yamaha -els pilots es mostraven satisfets per tenir bon ritme des del principi- contrastava amb la prudència entre els pilots d'Honda, i en especial de Marc Márquez. El cerverí va confessar que li calia millorar per aspirar a fer avui una bona qualificació i demà una més bona cursa. "El punt més dèbil crec que sóc jo mateix. Hem millorat a mesura que han avançat els entrenaments, però la moto encara em fa pilotar com ella vol", va explicar Márquez després dels entrenaments lliures.

D'altra banda, Aleix Espargaró va tornar a ser el més ràpid de les CRT, a un segon del millor cronòmetre de Rossi, mentre que Héctor Barberá va finalitzar quinzè a dos segons.

Pol Espargaró i Lluís Salom

A la categoria mitjana, Pol Espargaró es va exhibir a Montmeló i va marcar el millor temps en totes dues sessions. El de Granollers, tot i acusar la intensa calor que va fer al circuit i no poder rebaixar temps a la tarda, va aconseguir superar en tres dècimes Scott Redding i en quatre Takaaki Nakagami.

Qui també va fer uns bons entrenaments va ser el rubinenc Jordi Torres, que va escalar fins a la quarta posició a Moto2. El van seguir Rabat (8è), Terol (12è), Elias (17è), Pons (19è) i Cardús (28è).

En la categoria petita els pilots més ràpids van ser els de casa, amb el millor temps per al mallorquí Lluís Salom, seguit per dues dècimes per Isaac Viñales i Àlex Márquez. Maverick Viñales i Álex Rins van ser quart i cinquè, respectivament.

Aquest matí es disputen les últimes sessions d'entrenaments lliures, abans de les qualificacions que definiran la graella de sortida de les tres categories.

stats