En breu
Esports 07/03/2013

El València no pot remuntar i cau amb un fluix PSG (1-1)

El València va dominar al París Saint-Germain, però no va aconseguir capgirar l'1-2 de l'anada i va caure eliminat davant els francesos, que aconsegueixen classificar-se per als quarts de final de la Lliga de Campions per primer cop des de l'any 1995.

Conscient que necessitava marcar dos gols per classificar-se, el València va sortir a l'atac des de l'inici de l'enfrontament. Amb Parejo i Tino Costa portant la batuta al mig del camp, i Albelda fent la feina bruta, els xes van dominar la primera part del partit. Aquesta superioritat, però, no es va transformar en ocasions de gol, i només al minut 15 Soldado podria haver avançat els valencianistes després d'una bona combinació amb Jonas, però el seu xut el va aturar sense gaires complicacions el porter del PSG, Sirigu. D'aquesta manera, el PSG, a qui ja li anava bé el 0-0, es va dedicar a esperar al darrere i sortir de pressa al contracop, tot i que sense gaire perill.

La segona part va començar de la mateixa manera; als nous minuts de la represa, el brasiler Jonas va avançar amb un gran gol els valencianistes. En vista d'això, Ancelotti, el tècnic del PSG, va decidir substituir Gameiro per Motta, un canvi clarament ofensiu per intentar que els francesos tinguessin més presència en atac. I li va sortir bé, ja que, només deu minuts després, precisament Gameiro va aprofitar una mal control de Parejo al mig del camp per fer una bona conducció que va acabar a peus d'un Lavezzi que ja havia estat protagonista en l'enfrontament d'anada a Mestalla, i que va aconseguir l'empat. A partir d'aquí, Valverde va donar entrada a Valdez i Piatti i el València es va bolcar a l'atac a la recerca d'un segon gol que mai arribaria.

En l'altre partit que es disputava ahir, el Juventus va guanyar (2-0) el Celtic de Glasgow. L'equip italià, líder de la Serie A, va ser molt superior tant en el partit d'anada com en la tornada (5-0 en el global de l'eliminatòria). Tot i aíxi, els escocesos, fidels al seu esperit combatiu i encoratjats per una exemplar afició, no es van donar en cap moment per vençuts i van seguir intentant-ho fins al final.