Un tercer quart horrible sentencia la Penya a València (93-80)

L'equip de Carles Duran cau fins a la sisena posició de la classificació

T.p.
López-Arostegui, de la Penya, durant el partit a València

BarcelonaUn tercer quart horrible ha condemnat la Penya a la Fonteta de Sant Lluís (93-80). El València Basket s'ha imposat en un partit clau de la part alta de la classificació i ha recuperat, de passada, el 'basket average' perquè l'equip badaloní es va imposar per 83 a 74 l'Olímpic.

La Penya ha començat bé el partit, liderada esclar per un Nico Laptrovittola endollat, tant en el terreny anotador com en el repartiment d'assistències. L'equip de Carles Duran, que tornava a València, guanyava per 15-19 a la fi del primer quart, i ha eixamplat les diferències en un segon quart on ha arribat a manar per 11 punts, gràcies a la feina de Todorovic i els triples de Ventura i Connor Morgan. Però el València s'ha anat recuperant de mica en mica i ja ha canviat el guió del partit en els últims minuts del segon quart, quan el nord-americà Matt Thomas ha començat a bombardejar la Penya des de la línia de tres.

El tercer quart ha sigut un viacrucis, amb un parcial de 32-8 per als valencians, liderats per Thomas. Més agressius en la defensa, els locals han expulsat de la pista una Penya que ha intentat reaccionar a l'últim quart d'un partit molt dur, amb faltes i friccions, en què el fons d'armari local ha sigut clau. La Penya, conscient que havia perdut el partit, ha lluitat per salvar el 'basket average' gràcies als punts sota la cistella de Todorovic, molt sol en el rebot avui. De fet, la Penya s'ha arribat a situar a 9 punts a falta de menys de dos minuts, però Abalde i Vives han mantingut sempre el València per davant. En part per les males decisions en atac dels catalans en l'últim minut. Amb aquest resultat, la Penya cau fins a la sisena posició, superada tant pel València com per l'Unicaja.