Esports 09/02/2013

El València Basket i el Gran Canària lluiten per l'altra plaça

à.g.
2 min
Vitor Faverani, pivot del València Basket, celebra la classificació al centre de la pista.

Vitòria.Després d'una temporada sense disputar la Copa del Rei, el València Basket va tornar ahir a la competició per la porta gran i es va desfer de l'Asefa Estudiantes (77-59) en un partit de quarts de final en què el rival mai va tenir opcions de victòria. L'equip que entrena Velimir Perasovic s'enfrontarà aquesta nit (21.30 hores, Esport3) a l'Herbalife Gran Canària d'un genial Xavi Rey, que va eliminar l'Uxue Bilbao Basket (74-63).

Sense Carl English, l'equip que entrena Txus Vidorreta no va poder competir en cap moment i sempre es va veure sotmès per un rival que va saber explotar les virtuts de Vitor Faverani. El pivot, pel qual el Barça Regal s'ha interessat aquesta temporada, només va necessitar 23 minuts per sumar 23 punts i 11 rebots i aconseguir un 32 de valoració, més que qualsevol altre jugador en tan poc temps. El jugador va debutar amb bon peu a la competició.

"No li podem demanar més al partit. Portàvem una ratxa de resultats dolenta, però això s'havia d'acabar tard o d'hora i ens alegrem que hagi sigut a la Copa del Rei, on cada partit és com una final", va dir Faverani. "M'he sentit molt còmode i he tingut sort en atac", va afegir. El pivot va anotar 8 dels 10 tirs de dos punts que va intentar.

L'Asefa Estudiantes es va rendir molt aviat i després d'un primer quart competit va abaixar els braços. Tan sols Jayson Granger, que va acabar amb 16 punts, va presentar batalla al Fernando Buesa Arena de Vitòria, una ciutat on ahir va tornar a nevar.

"El partit contra l'Asefa Estudiantes ens deixa bones sensacions. Hem demostrat que podem fer les coses bé i que només necessitem estar molt concentrats durant els 40 minuts i mantenir una defensa forta", va explicar Pau Ribas. El català va jugar 27 minuts, més que cap altre dels seus companys. Avui el València buscarà accedir a la final, cosa que no fa des del 2006.

stats