EL DIA DELS PORTERS
Esports 23/10/2011

Valdés supera el seu propi rècord d'imbatibilitat

Ja fa 610 minuts que a Víctor Valdés no li marquen cap gol després dels 90 d'ahir, i supera el seu propi rècord, de 577, de la temporada passada. Javi Varas salta a la fama amb un partit estel·lar.

Albert Solé
Javi Varas ho va aturar tot ahir al Camp Nou. Víctor Valdés va tornar a deixar la porteria a zero i va superar el seu rècord d'imbatibilitat jugant amb el Barça.

Barcelona.Un dels noms propis del partit contra el Sevilla va ser Víctor Valdés, sense desmerèixer la gran actuació del porter del Sevilla, Javi Varas, que ho va aturar absolutament tot, inclòs un penal a Messi en el temps afegit del partit.

El de Gavà va estar els 90 minuts del partit d'ahir sense encaixar cap gol, i així el porter del Barça va superar el seu propi rècord d'imbatibilitat, que va aconseguir la temporada passada amb 577 minuts sense rebre'n cap.

Ningú ha aconseguit marcar un gol al porter blaugrana des que Pablo Hernández, del València, va perforar la xarxa de Mestalla en el minut 22, i ja han passat més de cinc partits des d'aleshores (21 de setembre), entre Lliga i Champions. D'aquesta manera, ja són 610 els minuts que du Víctor Valdés sense recollir cap pilota del fons de la seva xarxa, encara que després del partit d'ahir, i tal com va acabar, aquest rècord és el que menys recordarà el de Gavà.

De totes maneres, Valdés està encara molt lluny dels rècords d'altres porters com ara el porter de l'Atlètic de Madrid, Abel Resino, que va estar-se 1.275 minuts sense rebre cap gol en la temporada 90-91. A Europa, el belga Dany Verlinden va resistir 1.390 minuts amb el Bruges (1990), i al Brasil, el porter del Vasco de Gama, Mazaropi, va mantenir la porteria a zero 1.816 minuts, el rècord mundial d'imbatibilitat (1984).

Del paperot al paperàs de Varas

L'any 2009 el porter del Sevilla no havia de jugar al Camp Nou, però una sanció va apartar Andrés Palop del partit i va portar-lo a jugar d'inici a l'estadi blaugrana. Quan se'n va assabentar, Javi Varas, encara jove, va escriure al seu mur de Facebook: "Quin paperot!". El porter va rebre quatre gols en un partit molt diferent del d'ahir, en què el porter sevillista, ja consolidat com a titular sense discussió sota els pals, va fer una actuació estel·lar. Varas va aturar-ho tot ahir al Camp Nou, en especial a Iniesta i a Messi, i en especial el penal a l'argentí en el temps afegit, que hauria significat la victòria del Barça. Javi Varas es va fer gran ahir al Camp Nou, i les abraçades efusives que va rebre dels seus companys quan Iturralde va xiular el final del partit ho diuen tot.