Esports 05/03/2011

Valdés rep l'alta mèdica i pot tornar a l'onze

Abans de rebre l'Arsenal, el Barça ha de superar el Saragossa, que arriba a Barcelona amb set baixes i que haurà de donar minuts als menys habituals. L'objectiu és el de sempre, sumar els tres punts.

David Jover
2 min
Valdés ja està recuperat de les seves molèsties al genoll i pot tornar a l'onze incial.

BARCELONA.El Barça rep aquest vespre al Camp Nou la visita del Reial Saragossa, que actualment és el quinzè classificat i es troba fora de la zona de descens amb 27 punts, dos per sobre del límit. Tot i això, no està vivint el seu millor moment esportiu ni econòmic.

Amb la incògnita de Guardiola, l'atenció se centra en la possible tornada de Víctor Valdés a l'onze inicial després de perdre's tres partits per lesió. El porter, que ha estat dues setmanes fent tractament per una distensió a la càpsula posterior del genoll esquerre, va entrenar ahir amb els seus companys i tot fa pensar que tornarà a defensar la porteria blaugrana, i més després que aquesta setmana el seu substitut, José Manuel Pinto, patís una elongació muscular a la cama dreta. Per tant, l'actual Zamora de la Lliga s'ha recuperat en els terminis previstos i jugarà de titular si Vilanova i Guardiola així ho creuen.

Qui també té l'alta mèdica és l'extrem Jeffren Suárez. El veneçolà tan sols ha pogut disputar set partits aquesta temporada -tres de Lliga, un de Champions i tres de Copa- per culpa de les reiterades lesions que ha patit i ara, en el tram decisiu de totes les competicions, està a punt per ajudar a l'equip si els tècnics ho creuen necessari.

Moral per rebre l'Arsenal

Però no serà fàcil superar el Saragossa si des d'un principi es pensa que tota la feina ja està feta i que no caldrà esforçar-s'hi. Per a Tito Vilanova, el partit davant dels homes d'Aguirre "és més complicat del que es pot pensar" i creu que un triomf avui "donaria molta moral per afrontar el partit davant l'Arsenal de dimarts". Vilanova, que dirigirà avui el partit tot sol al Camp Nou si Guardiola no millora de la seva hèrnia discal -ahir a la nit encara estava hospitalitzat- no sap si aquest vespre farà rotacions pensant en el partit de Lliga de Campions de dimarts que ve.

Precedents favorables

L'últim cop que el Saragossa va treure alguna cosa positiva del Camp Nou va ser fa cinc temporades, la 05-06 amb un empat a 2. Tot i això, l'últim triomf de l'entitat aragonesa al Camp Nou es remunta ara fa quaranta-cinc anys, la temporada 1965/66 amb un 0-1. En total, en Lliga, s'han enfrontat al Camp Nou en 55 partits i el Barça n'ha guanyat quaranta-dos, n'ha empatat onze i només n'ha perdut dos. L'any passat, però, el Barça va escombrar els aragonesos amb un 6-1 i amb un Seydou Keita que aconseguir un hat trick .

stats