Esports 21/02/2011

La lesió de Valdés al genoll podria ser menys greu del que es preveia

David Jover
2 min
Víctor Valdés ahir a la llotja del Camp Nou acompanyat pel seu company Jeffren.

BARCELONA.Totes les alarmes es van encendre ahir al matí. El Barça va anunciar que Víctor Valdés es perdria el partit davant l'Athletic Club per culpa d'unes molèsties al genoll, res més.

Però a mesura que van anar passant les hores els esdeveniments es van anar succeint fins que el jugador, acompanyat dels doctors del club Ricard Pruna i Daniel Medina, l'exdirectiu Alejandro Echevarría i el seu company Carles Puyol, va anar a l'Hospital Quirón per ser observat pel doctor Ramon Cugat, expert en traumatologia i cirurgia. Després de diverses hores de reconeixement, Valdés va sortir de l'hospital al voltant de tres quarts de set de la tarda i més tard ho van fer els doctors, que no van dir què era el que tenia.

Tres quarts d'hora més tard, a les 19.30, el Barça va enviar un comunicat als mitjans explicant què li passa al porter de l'Hospitalet i quin serà el tractament a seguir. La lesió, per sort per a Guardiola i l'equip, tan sols és una distensió de la càpsula posterior del genoll esquerre.

A més, l'escrit afirmava que les molèsties van sorgir durant el partit a l'Emirates Stadium davant l'Arsenal dimecres passat i que el procés de recuperació inclou els factors de creixement que ja va utilitzar el seu company Xavi Hernández per al tendó d'Aquil·les i que també li va recomanar el doctor Cugat ara ja fa uns mesos.

Del temps de baixa, però, no se'n sap res, tan sols que no serà de llarga durada. Valdés no jugarà a Mallorca, tal com va confirmar l'entrenador, però podria estar a punt per a la tornada dels vuitens de la Lliga de Campions al març.

Confiança cega en Pinto

A partir d'ara, i fins que Valdés estigui al cent per cent, José Manuel Pinto serà l'encarregat de defensar la porteria blaugrana en un dels moments més decisius i quan el més calent és a l'aigüera. A més d'ahir davant l'Athletic, on va tenir una actuació molt notable amb una gran aturada a un cop de cap de Llorente, Pinto té molts números de partir com a titular el 8 de març davant l'Arsenal.

Veient el rendiment ofert en els partits de la Copa del Rei no es pot dubtar d'ell, i menys quan l'estil del joc del Barça és molt propici per als porters perquè té sempre la possessió de la pilota i els rivals arriben molt poc a l'àrea blaugrana. Això sí, Valdés és un expert en les poques ocasions en què li arriben i s'haurà de veure si Pinto també respon amb eficàcia en aquests detalls, que poden arribar a ser decisius en una Lliga o en una eliminatòria de la Lliga de Campions.

Zubizarreta treu ferro

L'exporter i actual secretari tècnic del Barça, Andoni Zubizarreta, va comentar al descans del partit amb l'Athletic Club que José Manuel Pinto està en un "grandíssim moment de forma" i que s'ha d'estar "tranquil" en aquest aspecte. Sobre Valdés va assegurar que no s'aniria amb presses en la seva recuperació i que esperen que torni als terrenys de joc "al més aviat possible".

A més va explicar que no s'havia dit res des de les primeres molèsties de Valdés (dimecres a Londres) perquè era un procés de control. "Ho hem dit al matí (d'ahir) perquè no s'ha pogut entrenar en condicions", va argumentar Zubi.

stats