COPA AMÈRICA 2019
Esports 25/06/2019

L'Uruguai de Suárez, amb pas ferm cap als quarts de final

Un gol de Cavani en el minut 82 dona la victòria als uruguaians davant la Xile d'Arturo Vidal

Oriol Santos
Suárez i Cavani durant la celebració del gol

BarcelonaEl decisiu partit del grup C s'ha resolt amb una diana d'Edinson Cavani a falta de vuit minuts de partit. El gol del davanter del Paris Saint-Germain ha suposat l'únic gol del duel (1-0) i li ha permès sumar els tres punts a la selecció dirigida per Óscar Washington Tabárez. La victòria uruguaiana davant el combinat xilè li ha donat els darrers tres punts en joc i, per tant, la primera posició del grup.

L'Uruguai i Xile han disputat un trepidant partit al mític estadi de Maracanà davant l'atenta mirada de més de 55.000 espectadors. Les dues seleccions afrontaven el partit com un cara o creu per classificar-se com a líders de grup i, d'aquesta manera, evitar l'encreuament amb Colòmbia en els quarts de final de la competició. L'Uruguai, que ha sortit amb l'equip de gala, ha practicat el seu tradicional futbol, basat en l'intercanvi de cops, la potència física i la contundència a les dues àrees. Per la seva banda, el conjunt entrenat per Reinaldo Rueda i liderat per Alexis Sánchez ha deixat el blaugrana Vidal a la banqueta i ha portat el pes del joc durant la majoria del partit.

El duel ha seguit una tònica d'igualtat futbolística. Ocasions per a les dues seleccions i una gran lluita al mig del camp que només s'ha vist truncada per accions individuals d'Alexis, en el bàndol xilè, i per grans aparicions del cervell uruguaià, Giorgian de Arrascaeta. Aquesta equivalència a la gespa s'ha dinamitzat amb el gol de Cavani. El davanter ha aprofitat una gran centrada lateral de Rodriguez per rematar-la, d'una manera magnífica, dins de la xarxa.

La selecció de Tábarez ha acabat amb set punts la primera fase del torneig i s'enfrontarà al Perú aquest dissabte. Per la seva banda, la derrota xilena obligarà el conjunt d'Arturo Vidal a creuar-se amb la Colòmbia de James en els quarts de final. Si tots dos guanyen els seus respectius partits, es tornarien a trobar a les semifinals.

Luis Suárez, a la seva

El davanter del Barça ha protagonitzat dues imatges per al record. Sempre concentrat, el futbolista uruguaià ha protestat dues situacions del joc molt poc habituals. En primer lloc, Suárez, després d'intentar regatejar el porter xilè, ha xutat en direcció a porteria i Arias l'ha desviat a córner. Incomprensiblement, la primera reacció del soci de Messi al Barça ha sigut protestar unes possibles mans dins l'àrea.

Més endavant, Suárez també ha estat el protagonista en una acció esperpèntica. Jara, defensa de la selecció xilena, ha aturat la cursa d'un espontani que acabava de saltar a la gespa. El xilè li ha etzibat una puntada que l'ha fet caure a terra i ha facilitat la feina dels cossos de seguretat de l'estadi. A tot això, el jugador blaugrana, histèric, ha corregut en direcció a l'àrbitre reclamant una amonestació per al jugador de Xile que havia fet caure l'espectador.