MUNDIAL DE MOTOCICLISME
Esports 29/06/2013

Últim esforç després d'uns entrenaments molt accidentats

Márquez correrà i Lorenzo depèn de l'OK del metge del circuit

Pol Frias
2 min

BarcelonaDesprés de dos dies d'entrenaments molt accidentats al circuit d'Assen, diversos pilots faran un sobreesforç per disputar avui el Gran Premi d'Holanda (12 h, Telecinco). De totes les caigudes que s'han produït durant les sessions preparatòries, els que n'han sortit més mal parats han estat Marc Márquez i Jorge Lorenzo. El cerverí correrà tot i que en la tercera tanda d'entrenaments lliures d'ahir al matí va caure i es va fracturar un dit de la mà dreta i un altre del peu. Més sorprenent és el cas del balear, que després de ser operat d'urgència dijous a la nit d'una fractura de clavícula, va arribar ahir al circuit d'Assen amb la intenció de córrer. Si el metge del circuit dóna el vistiplau a la seva participació, el mallorquí sortirà des de la dotzena posició de la graella.

Si corre, serà gairebé un miracle, sobretot perquè des de l'hospital del circuit se l'havia descartat per a la cursa d'avui i, fins i tot, es va posar en dubte la seva participació en el Gran Premi d'Alemanya d'aquí dues setmanes. La gesta de Lorenzo se sumaria a les que han fet Stoner l'any passat a Indianàpolis, corrent amb un turmell trencat, o Rossi a Sachsenring amb una doble fractura de tíbia i peroné.

Crutchlow, primera 'pole'

La forta caiguda que va patir Márquez ahir al matí no va impedir al de Cervera pujar a la seva Honda i marcar el segon millor temps en els entrenaments oficials, només superat pel britànic Cal Crutchlow, que va aconseguir la seva primera pole position . El català Dani Pedrosa es va haver de conformar amb la cinquena posició, ja que va patir una aparatosa caiguda durant la sessió classificatòria i ja no va poder tornar a la pista en els instants finals.

Pol Espargaró domina en Moto2

El vallesà Pol Espargaró, que ja havia estat el dominador en les tres sessions d'entrenaments lliures, va reafirmar ahir aquesta superioritat aconseguint la pole , per davant d'un Tito Rabat que va ser segon. El líder del mundial, Scott Redding, sortirà des de la quarta posició de la graella.

Una de les anècdotes de la jornada es va trobar en la sessió de classificació de Moto3, en què el cerverí Àlex Márquez va marcar el millor temps empatat amb Miguel Oliveira. La pole , però, serà per al pilot portuguès, perquè el seu segon millor registre va ser més bo que el del català.

stats