LLIGA DE CAMPIONS
Esports 03/05/2011

La UEFA desestima la reclamació del Madrid

El Comitè de Control i Disciplina de la UEFA va rebutjar la denúncia del Madrid contra 8 jugadors del Barça i la queixa del Barça contra Mourinho, aquesta última perquè ells ja li havien obert un expedient.

Nuria García
2 min
Aitor Karanka durant la roda de premsa que va oferir ahir a la sala de premsa del Camp Nou.

Barcelona.La UEFA va decidir ahir desestimar les reclamacions del Reial Madrid, que demanava que vuit jugadors del Barça -Messi, Mascherano, Busquets, Pedro, Keita, Alves, Pinto i Piqué- fossin sancionats pel comportament que, segons el club blanc, van tenir durant el partit d'anada de les semifinals de la Lliga de Campions. La UEFA, en el comunicat que va fer públic, va afirmar que considerava que "no va existir una estratègia per provocar els jugadors del Reial Madrid" i que, per tant, no hi havia cap motiu per sancionar els jugadors blaugranes. "Després que la resolució de la UEFA, que té principis de respecte i fair play , i que tot el món hagi vist què va passar al Bernabéu, el partit de demà queda en un segon pla", va dir Aitor Karanka, segon de Mourinho, en la roda de premsa d'ahir. Sobre aquest tema, Karanka va afegir: "Al camp hi haurà jugadors que tothom ha vist que no respecten el fair play i que utilitzen insults racistes [Busquets]. El que és important és que la UEFA no ha sancionat una cosa que està dins el reglament, i el Madrid va ser sancionat fa uns mesos per una cosa que no està en el reglament".

El Madrid també va veure com la UEFA tampoc li feia cas amb el recurs que havien presentat per la vermella que va rebre Pepe al Santiago Bernabéu. El màxim organisme europeu va afirmar que manté "la decisió de l'àrbitre", així que Pepe no podrà vestir-se de curt avui al Camp Nou. El Madrid, gens content amb la resolució que exculpa els jugadors del Barça, ja ha avisat que estudiarà la possibilitat d'apel·lar la decisió del Comitè de Control i Disciplina davant Apel·lació. Per recórrer-la, el Reial Madrid té tres dies.

Amb Mourinho, d'ofici

El vicepresident del Comitè de Control i Disciplina de la UEFA també ha desestimat la denúncia que va presentar el Barça contra les declaracions que va fer el tècnic del Reial Madrid, José Mourinho, a la finalització del partit de dimecres passat. La raó és que la UEFA ja va decidir actuar d'ofici i, abans de rebre la denúncia del Barça, va obrir un expedient disciplinari a l'entrenador portuguès i, per tant, no obriran dos expedients en paral·lel.

Precisament serà aquest divendres quan la UEFA estudiarà els expedients que va decidir obrir després dels incidents al Bernabéu: tant els quatre al Reial Madrid -pel llançament d'objectes al terreny de joc, per la invasió de camp, per la targeta vermella a Pepe i per l'expulsió i les declaracions posteriors de Mourinho- com el que va obrir contra el Barça per l'expulsió amb vermella directa al descans del porter suplent, José Manuel Pinto.

stats