ATLETISME
Esports 23/08/2013

L'atleta nord-americà Tyson Gay va donar positiu per esteroides, segons la BBC

Gay podria ser castigat amb una sanció de dos anys sense competir

Efe
1 min
L'atleta nord-americà Tyson Gay

BarcelonaL'atleta nord-americà Tyson Gay, que recentment va donar positiu en unes proves de dopatge, havia pres "esteroides externs naturals", per la qual cosa podria ser apartat de la competició durant dos anys, segons la cadena britànica BBC.

Va ser el mateix atleta, especialista en la prova de 100 metres, que va anunciar el mes passat que l'Agència Nord-americana Antidopatge −USADA, per les sigles en anglès− havia trobat resultats positius en unes proves antidopatge realitzades al maig, abans dels Mundials d'Atletisme de Moscou d'enguany.

Encara no s'havia especificat quina era la substància per la qual l'esportista havia donat positiu en les proves. Ara, la cadena britànica divulga un extracte de la carta que l'USADA va enviar a l'atleta, en la qual es confirma que Gay va prendre esteroides.

Sota les normes del codi antidopatge, la pena màxima que se li podria aplicar a un atleta declarat culpable en la presa d'esteroides és la prohibició de competir durant dos anys. Després de ser informat dels resultats al juliol, l'esportista de 30 anys es va retirar voluntàriament de l'equip dels Estats Units seleccionat per al Mundial d'Atletisme que es va celebrar a Moscou entre el 10 i el 18 d'agost.

Gay va atribuir la culpabilitat a un membre del seu equip i va afirmar que "mai" havia pres "conscientment cap droga per millorar el rendiment". "No és qüestió de sabotatge. El que va passar és que vaig posar la meva confiança en una persona que m'ha fallat", va comentar el velocista, que va ser campió mundial de 100 i 200 metres a Osaka 2007, any en què va ser escollit millor atleta mundial.

stats