Apunts futbolístics
Esports 27/07/2011

Trofeu Ciutat de Barcelona

Martí Molina
2 min
Trofeu Ciutat de Barcelona

L'Espanyol i el Boca Juniors es veuran les cares aquest vespre (21.30 h) en el Trofeu Ciutat de Barcelona, en la presentació del conjunt blanc-i-blau davant la seva afició a Cornellà-el Prat. Serà el primer repte important de la pretemporada per als blanc-i-blaus, i també servirà perquè els tres reforços d'aquest estiu debutin al seu nou estadi: el defensa Héctor Moreno, el migcampista Juan Albín i el davanter Adrián Luna. Per tot plegat, el club confia que les grades presentin un bon aspecte, i més després de l'èxit de la campanya per atreure públic argentí resident a Catalunya.

Els homes que entrena Mauricio Pochettino tornen avui mateix de l' stage a Peralada, on durant quinze dies han estat treballant per posar-se a punt físicament, i en el qual han disputat els primers amistosos de la pretemporada: dues victòries contra el Peralada (1-5) i el Llagostera (1-2) i un empat contra el Palafrugell (0-0). L'entrenador blanc-i-blau va valorar molt positivament els primers dies de feina de l'equip: "Marxem satisfets perquè hem aconseguit els objectius físics que ens proposàvem per a l'inici de la pretemporada".

D'altra banda, l'Espanyol encara té pendent resoldre el futur de Carlos Kameni. El porter apuntava al Roma, i els dos clubs ja havien arribat a un acord pel traspàs. Però el camerunès encara no s'ha decidit a acceptar l'oferta i el club italià buscaria un recanvi en l'holandès de l'Ajax Stekelenburg. Sobre aquesta qüestió, Pochettino va explicar que "si finalment es queda, Kameni serà un més de la plantilla i haurà de lluitar per la titularitat, com tothom". Mentrestant, els descartats Coro i Lola Smiljanic continuen entrenant-se en solitari a Sant Adrià, a l'espera de trobar un club per jugar la pròxima temporada.

La presència del Boca ha causat molt interès entre la comunitat d'argentins que viuen a Catalunya. Per a Pochettino serà el retrobament amb un club que coneix prou bé de la seva època de jugador a l'Argentina. Pochettino era el central del Newell's Old Boys entrenat per Marcelo Bielsa que el 1991 va guanyar la Lliga des del punt de penal al seu rival, el Boca Juniors, a la Bombonera.

stats