VALLPARADÍS
Esports 25/02/2013

Tres deures per a tres joves excepcionals

àlex Gozalbo
2 min
Tres deures  Per a tres joves excepcionals

El dia que va debutar amb el Barça Regal al Palau Blaugrana Álex Abrines va fallar els quatre tirs que va intentar contra el Blancos de Rueda Valladolid. El jugador tan sols tenia un bagatge de 295 minuts a la Lliga Endesa i va notar en excés el pes de la responsabilitat. Quatre mesos i mig després, l'evolució del mallorquí és evident. Ni ell ni Marko Todorovic ni Mario Hezonja, els altres dos joves que treballen cada dia amb el primer equip, tenen res a veure a com eren al setembre.

Xavi Pascual i Joan Creus estan molt satisfets amb l'evolució d'aquests tres joves, tot i que alguns aficionats tenen la percepció que s'avança massa lentament amb ells. La clau és anar pas a pas perquè tinguin temps de consolidar cada fase d'aprenentatge i no caure en la precipitació. Voler córrer massa és una errada que sovint té conseqüències irreversibles.

La seva evolució encara és més evident als entrenaments que als partits, però el full de ruta segueix les pautes previstes. El club vol fer-los millorar en tres aspectes claus. El primer té a veure amb el bàsquet i pretén fer-los créixer en els apartats tàctic i tècnic. Marko Todorovic va saltar de l'Adecco Plata a la Lliga Endesa, i Mario Hezonja, que es va perdre l'última temporada, va passar de competir amb cadets a fer-ho amb professionals. La segona millora és física, ja que cal adequar la seva massa muscular a la dels seus rivals. La tercera és, segurament, la més difícil, i reclama una maduresa fora de les pistes. El dia que Álex Abrines va ser presentat com a nou jugador del Barça Regal va dir que volia esforçar-se per convertir-se en el nou Joan Carles Navarro, i va assumir una pressió innecessària amb la comparació.

Són joves i molt bons, però els cal temps per acabar de formar-se. Necessiten minuts, però també paciència. Calma.

stats