01/05/2013

Tres factors a corregir per enfrontar-se al Bayern

2 min

BarcelonaEn joc, avui, no hi ha l'eliminatòria. Hi ha una mica d'autoestima, una altra mica de venjança i un petit bocí de les pròximes Lligues de Campions. El Bayern va esclafar el Barça per haver valorat tot els detalls del joc. Sense por. Sense excepció. Cada pilota era l'última, cada metre semblava mig pam i cada pausa servia per agafar oxigen i mossegar en la pròxima jugada. La distància entre els dos equips va anar molt més enllà d'unes instruccions tàctiques, però tres consignes poden donar al Barça el context per competir. La fam dels jugadors farà la resta.

La intensitat bavaresa va generar problemes al Barça sobretot en la sortida de pilota. Xavi i Iniesta no van poder treure's de sobre la pressió asfixiant de Schweinsteiger i Javi Martínez, al límit dels turmells, anticipant-se a tot. L'empenta del doble pivot alemany va condemnar el Barça a jugar mirant Valdés. Sempre d'esquena. Sempre en curt. El pivot incrustat entre centrals i una mirada més profunda per trobar els extrems i Messi amb passades rases -és el segon factor a corregir, per ser verticals amb control i sense especular- poden ajudar l'equip a avançar amb netedat. O a avançar, senzillament. L'alternativa en llarg, ben prevista i previnguda, eliminaria les pèrdues de pilota que van alimentar el Bayern a Munic.

L'últim factor serà explotar els carrils exteriors. Donar la banda dreta a Alves i buscar la diagonal interior de Pedro és poc útil contra el Bayern, que té una debilitat en una de les seves fortaleses: Alaba. El lateral, brillant en atac, perd la posició per excés d'eufòria defensiva. Però sense un extrem que el fixi i l'inquieti, viu còmode amb l'ajuda d'un Ribéry solidari. L'absència de Jordi Alba, sancionat, l'hauria de suplir Adriano amb criteri ofensiu. Però servirà de poc si no se li generen accions de dos contra dos amb els extrems.

stats