CICLISME - TOUR DE FRANÇA
Esports 30/06/2013

Un grup nacionalista cors amenaça d'aturar la tercera etapa del Tour

Demanen l'alliberament de dos militants empresonats per fer pintades a la carretera

Efe
1 min

BarcelonaEl grup nacionalista cors Corsica Libera ha amenaçat de pertorbar el desenvolupament de la tercera etapa del Tour de França, l'última que tindrà lloc demà a l'illa, després que les autoritats no alliberessin els militants arrestats el dia abans per fer pintades a la carretera.

En un comunicat, la formació política, que compta amb càrrecs electes en l'assemblea de Còrsega, ha demanat l'alliberament dels dos militants que segueixen arrestats des de la nit de dissabte passat, quan van pintar eslògans nacionalistes a la carretera prop de la localitat de Vivario. Dos van ser posats en llibertat aquest dissabte. "Si els dos militants actualment arrestats no són alliberats, el Tour de França no passarà", ha indicat Corsica Libera en un comunicat.

El grup nacionalista s'ha mostrat reticent al pas del Tour de França per l'illa, que considera com una de les escapades de la ronda per "territoris estrangers". Corsica Libera ha demanat que la promoció turística que es pot obtenir de la difusió internacional del Tour vingui acompanyada d'una política de turisme conjunta que no afavoreixi el "mercantilisme especulatiu".

L'arribada del Tour a Còrsega va venir acompanyada d'un desplegament excepcional dels cossos i forces de seguretat, amb un miler de gendarmes i antiavalots suplementaris.

stats