LLIGA DE CAMPIONS
Esports 12/04/2011

El Tottenham vol seguir els passos de l'Sporting

Alexis Crosas
2 min

BARCELONA.El Reial Madrid disputarà, després de set anys de no fer-ho, uns quarts de final de la Lliga de Campions. Jugarà contra el Tottenham Hotspur, un dels equips revelació de la temporada. La ratxa de Mourinho de nou anys sense perdre com a local l'ha trencada l'Sporting de Gijón en un mal moment per a l'entitat. Però avui la pel·lícula és una altra.

Tot i que a la roda de premsa Mourinho va especular amb l'empat, la veritat és que el Madrid ha d'intentar assegurar-se les semifinals i no esperar al partit de tornada a White Hart Lane. Per aconseguir-ho, l'entrenador portuguès arriscarà fent jugar Cristiano Ronaldo, tot i que arrossega molèsties al bíceps femoral de la cama esquerra. Marcelo i Di Maria, també tocats, i Kaká, recuperat, també han entrat a la llista. Però no hi són Benzema, Pedro León, Canales i Albiol. Mourinho també recupera una peça bàsica, Xabi Alonso, el cervell de l'equip.

A priori, el Tottenham és un equip que no espanta ni fa tremolar les cames dels aficionats. No té la fama de l'Inter de Milà ni la llegenda del Manchester United, però ara mateix és un equip sòlid que té una oportunitat única de fer història.

Els Spurs han arribat a quarts després d'un camí llarg i difícil: sent líders a la lligueta en un grup de grans equips i eliminant tot un Milan a vuitens de final. El seu bon rendiment potser l'explica l'explosió de Gareth Bale, un lateral, ara extrem, que el 20 d'octubre va firmar un hat trick a San Siro. Avui l'anglès és dubte per una lesió d'isquiotibials que el va deixar fora del partit de la seva selecció i el partit d'aquest dissabte contra el Wigan.

El club londinenc arriba a Madrid minvat per les baixes a la defensa. El tècnic Harry Redknapp intenta recuperar a marxes forçades diversos jugadors amb molèsties. Gallas, Huddlestone i Aaron Lennon, màxim assistent del torneig, són encara dubte, mentre que Ledley King -el capità-, Younes Kaboul, Steven Pienaar i Alan Hutton són baixes segures.

Si vol la dècima, el Reial Madrid haurà de pujar aquest penúltim i díficil graó.

stats